Бербатов пред "Скай Спортс": Всички са зад нас, ще се борим, докато успеем!


Бербатов пред "Скай Спортс": Всички са зад нас, ще се борим, докато успеем!
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1446 0

Един от най-великите български футболисти - Димитър Бербатов, даде обширно интервю за "Sky Sports". Пред авторитетното издание, носителят на "Златна обувка" разкри за трудностите в борбата за управление на българския футбол, но и безграничното си желание за успех.

“Стигаш до момент в живота, в който осъзнаваш, че трябва да излезеш напред. Считам го за дълг към себе си и към българския народ. Животът ми се състои в това да обикалям страната, да говоря с хората и да откривам какви са проблемите и как могат да бъдат коригирани. Целта е да им се покаже, че промяната е тук и е необходима”, заявява Бербатов.

“Моят фокус беше изцяло на терена като играч. Бавно, но сигурно забелязваш понякога нещата около теб и те остават в съзнанието. Понякога забравяш за това и отиваш да играеш своя футбол. Следващият път проблемът все още е там, а може би сега е по-голям проблем.

Започваш да мислиш. Когато се върна сега и си помисля за проблемите, които имахме, те все още са там, но сега са още по-големи. Моята мисия сега е да коригирам тези грешки, така че по-младите поколения, идващи след мен, да не страдат като мен. Докато успеем, това е моята мисия", добавя легендарният голмайстор, след което коментира Борислав Михайлов и неговия екип.

"Когато изграждаш токсична култура, и ти се заразяваш. Ако искаш да спрете това, трябва да отрежеш главата – метафорично казано – и да започнеш да градиш нещо ново. Футболната общност стои зад нас на 100 процента, защото виждат в нас новото начало. Времето за промяна отдавна е дошло. Трябва да се случи", каза Бербо.

"Ако искате да бъдете добър лидер, трябва да слушате. Това се опитвам да правя през цялото време с моя екип. Опитвам се да слушам и се опитвам да се образовам. Ако знаех всичко, нямаше да има нужда от отбор. Но силата е, когато се обедините като екип.

В крайна сметка, лицето на всяка федерация е националният отбор. Ако вашият национален отбор страда, значи нещо не е наред. Когато други страни видят този проблем, те се опитват да го поправят. За съжаление, не намираме решенията на този проблем.

Започвате да задавате въпроси. Къде е развитието на младите? Нашата лига произвежда ли достатъчно играчи? Къде са нашите играчи в международен план? Българи няма. Все още имаме качествени играчи у дома, но те трябва да имат правилното развитие", допълни още той.

Ето как и защо Бербатов нападна настоящия БФС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички