Димитър Бербатов пред "Скай Спортс": Искаме, трябва и ще оправим българския футбол!


Димитър Бербатов пред "Скай Спортс": Искаме, трябва и ще оправим българския футбол!
Снимка: Yulian Todorov / / LAP.bg

1720 0

Един от най-великите български футболисти в историята - Димитър Бербатов, даде да се разбере, че ще преследва своята цел докрай, а именно - да възроди българския футбол.

Пред едно от най-авторитетните издания "Sky Sports" бившият таран разкри за потенциала, който вижда в спорта у нас, както и за съкровената си мечта, от която няма намерение да се откаже.

“Талантът е налице, повярвайте ми. Не го казвам, защото съм българин. Знам. Ходя на мачове. Футболът е религия в България. Имаме хора, които са емоционално отдадени в нашия футбол. Имаме основата. Но за съжаление, инфраструктурата пречи на футбола да върви напред", заяви Бербатов.

"Необходими са инвестиции, но по-добрите връзки с ръководните органи на футбола и подкрепата на правителството ще помогнат. Фирмите ще повярват отново в българския футбол, ако той бъде прочистен. С инвестиция в правилните хора резултатите ще последват.

Ще видим резултатите. Може би не през първата или втората година, защото това е дълъг процес. Ще бъде дълго пътуване. Футболът е най-големият спорт в света и ние искаме да се върнем към победния път от 1994 г. и да имаме отбор, който целият свят ще познава.

Осемнадесет години са много време. Искам да видя националния ни отбор да се класира за голям турнир. Искам да видя млади играчи да отиват в големите лиги и да успяват. Искам да видя масовия футбол, развит така, че да създава добри играчи и добри хора.

Искам да видя как нашият футбол се развива. Искам щастливи хора да отиват със семействата си на стадиона и по-младите поколения да искат да играят футбол. Ето как запалвате огъня в децата. Всичко това ме кара да се вълнувам от това, което правя в момента, дори и да е трудно.

Това е голямо предизвикателство, но съм съвсем сигурен, че мога да се справя. Искам да го направя. Трябва да го направя. И ще го направя", категоричен беше легендарният голмайстор.

Ето защо според Бербатов смяната на треньора в националния отбор няма да реши проблемите там

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички