Градев: Мотивът на съда за обърканите клубове за конгреса е незаконосъобразен


Градев: Мотивът на съда за обърканите клубове за конгреса е незаконосъобразен
Снимка: БГНЕС

1158 0

Решението на Софийски градски съд, че Конгресът на БФС от 18 март тази година, на който Димитър Бербатов бе избран за президент на футболната ни централа, е бил незаконно отменен, е съмнително. Това обяви специалистът по спортно право Георги Градев пред "България Днес".

От публикуваното от екипа на бившия нападател в социалните мрежи става ясно, че съдът е отменил и взетите от въпросния конгрес решения, определяйки двуседмичен срок за обжалване. Това означава, че съдът не признава Бербатов за президент на БФС.

Като част от мотивите за решението се посочва това, че БФС е опорочил процедурата по определяне на делегати заради разгласяване на противоречива и невярна информация относно отмяната на конгреса. Според Градев това са "свободни разсъждения" на съдийката, разгледала спора.

"Това са някакви свободни разсъждения на съдийката, които пораждат съмнения за почтеност. Мотивът, че клубовете са били объркани, защото на сайта на БФС имало противоречива информация, не е законосъобразен. Защото тежест има само информацията в Търговския регистър, а там конгресът е обявен шест месеца по-рано и не е отменян. Времето е било достатъчно да се регистрират делегатите, а не да чакат до последния момент", каза той пред изданието.

От щаба на Бербатов ще обжалват решението, въпреки че то е добро за опозицията. "Така или иначе, конгрес през март 2023 г. ще има, а ние искаме той да е и изборен. А това означава, че Бербатов може да разчита на тези 62 гласа на възстановените клубове. Така или иначе, желанието на опозицията е да бъде свикан честен и прозрачен конгрес, който да обедини футболната общественост", каза още той. Ето как от БФС контрираха Бербатов за решението на съда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички