Балъков с 3 причини за загубата от Италия през 1994-та: Сбъркан обяд, грешен човек за Баджо и още


Балъков с 3 причини за загубата от Италия през 1994-та: Сбъркан обяд, грешен човек за Баджо и още
Снимка: LUBOMIR ASENOV / LAP.bg

4766 0

Един от най-легендарните български футболисти за всички времена - Красимир Балъков, се върна около 30 години назад. Той си припомни онова болезнено отпадане от Италия на приказното за България Световно първенство през 1994 година.

Той посочи три фактора, заради които "лъвовете" са отпаднали. Единият е за сбъркан обяд (вижте разказаната история по-долу в материала), другият е, че е сбъркана задачата за персонално опазване на Баджо, а третата - съдийските решения.

Защо България се размина с финала на САЩ 94'

Балъков е на мнение, че ако тогава съществуваше ВАР, то нямаше начин България да не получи две дузпи, за които имаше сериозни претенции. Ето и всичко, което каза за онези велики за българската история моменти:

"Имаше няколко причини: едната беше развалянето на обяда, който имахме преди мача с Италия. Предупредиха ни, че не може в 1 часа, защото трябвало наново да се готви. Това е поне 1 час чакане, за да влезем. Това е промяна на режима – в деня на мача. После излизаш на мача, моето лично мнение е, че може би по-добрият вариант щеше да бъде, ако не Златко Янков играе срещу Баджо, а Илиян Киряков.

Знаехме, че Баджо има контузия и не беше на 100%. Затова оставихме Златко с него, да не разхвърляме състава. За наше голямо съжаление, Баджо избухна два пъти и ни вкара два гола. Като анализирам от сегашна гледна точка – кой да пази мача, обяда и съдията – това са три причини, които ни отдалечиха от финала с Бразилия.

Най-важното беше свиренето на мача. Ако съдията беше отсъдил една от двете дузпи, ако имаше ВАР, нямаше начин да не ги отсъди. За жалост ВАР дойде по-късно, много, много по-късно" - сподели Балъков пред "Диема спорт".

Припомнете си и как България бе ограбена срещу Италия на Световното първенство през 1994 година (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички