Христо Стоичков разкри кои са тримата българи, разминали се с Барселона


Христо Стоичков разкри кои са тримата българи, разминали се с Барселона
Снимка: Facebook/Христо Стоичков

16429 0

Легендата на световния футбол - Христо Стоичков, си спомни за годините си в Барселона в подкаста на "Код Спорт", в който беше специален гост. 

Камата не говори толкова за себе си, а за българите, които са се разминали с трансфер на "Камп Ноу". Легендата спомена имената на трима, които от неговата генерация, които са били "много близо" до трансфер. 

Става дума за покойния Трифон Иванов, Любослав Пенев и Красимир Балъков. Те били чудесен вариант за Барселона, според Стоичков, но били отхвърлени от Йохан по една единствена причина - защото са българи. 

Разказът на Стоичков

"Логично е Трифон да е на “Алеята на Славата”. Независимо, че го няма - ние ще си останем такива, каквито сме - докато един ден и мен няма да ме има. Уважението и любовта остават, макар че в годините се опитваха да търсят интриги, но ние бяхме над тези неща. 

Имаше много голям шанс Трифон да играе в Барселона, но не само той. Първо имаше шанс Любо (бел.ред. Пенев) от Валенсия, защото беше прекрасен. Без страшилище за испанския футбол, няма какво да се лъжем. Валенсия имаше уникален отбор, но Любо беше №1. Един път споменах на Йохан, още преди да се говори, че ще дойде Ромарио, бяхме само двама нападатели. Останалите опции бяха по крилата. Той ми каза, че само с мен не може да се оправя, камо ли с двама българи.

Заговори се, че Михаел Лаудруп ще напуска и му казах, че има един човек, който ще свърши работа. Бяха от пеналетерия до пеналтерия - Красимир Балъков. “Оф, отново българи”, отговори ми Йохан. След това Цанко завърши кариерата си и предложих Трифон, докато беше в Бетис. Бърз, не може да го мини никой и познава футбола - с Куман нямат никакви проблеми и ще бъде страшилище за другите нападатели. “Пак други българи”, негодуваше треньорът.

Накрая се спряха на Ромарио и така всичко приключи, защото тогава можеше да играят трима чужденци и общо 4 в групата, но с условието, че последния е резерва. Всички тези българи имаха много голям шанс да играят в Барселона", категоричен бе Камата. 

Вижте какво твърдение успя да вбеси Стоичков по време на интервюто!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички