За България е добре Чехия да се класира на Евро 2020

България вече загуби шанс за първите 2 места в квалификационна група А за Евро 2020. Затова "лъвовете" ще се надяват на класиране през турнира Лига на нациите. Както е известно, нашият отбор се представи добре миналата есен и е със статута на първа резерва в Лига С. Това почти ни гарантира, че ще получим още един шанс за класиране на Евро 2020 напролет, пише "Тема спорт“.

Аритметиката е доста трудна за обяснение, но пред България, най-общо казано, има два варианта. Първият е да заемем мястото на баражите на Шотландия, Финландия, Норвегия или Сърбия, ако някой от тях се класира директно за Евро 2020. Ако това не се случи, България най-вероятно ще играе за класиране на Евро 2020 с отбори от по-горната Лига Б.

На Острова: УЕФА реши да прати Англия директно на полуфинал след боя над група български пенсионери*

С тежката си загуба с 0:4 от Англия на "Уембли" българският национален отбор стана за смях по целия свят, но най-болезнените подигравки с А-тима ...

Условието е поне 9 от 12 държави във въпросната Лига Б да спечелят евроквота през квалификациите. Един от тях може да са чехите. Казано с други думи, България има по-голяма полза Чехия да спечели второто място в нашата група.

Ако се класират, футболистите на Ярослав Шилхави ще освободят едно от местата за баражите. В същото време Косово е в по-долна лига от трикольорите, така че нямаме полза този отбор да измести чехите от второто място в сегашните евроквалификации.  Вижте в този материал всичко, което трябва да знаете за турнира Лига на нациите. 

Още по темата

Please select answer!