Арестуваха наш фен за расизъм на мача с Англия, заплашва ни ново наказание

Български фен е бил арестуван по време на европейската квалификация Англия - България, заради расистки нападки към звездата на "Трите лъва" Рахийм Стърлинг, съобщават редица британски издания. Фенът е буйствал словесно срещу звездата на англичаните, но стюард го е чул и го е извел от стадиона. След това сънародникът ни е бил предаден на полицията.

Не е ясно колко време е прекарал българинът в ареста, но органите на реда в Северен Лондон по-късно са го освободили, без да му повдигат обвинения.

Фенът на Челси, обвинен в расизъм: Не съм нарекъл Стърлинг "черен", казах му само...

Привърженикът на Челси, който бе обвинен в проява на расизъм по време на двубоя между "сините" и Манчестър Сити, отхвърли твърденията на играча н...

В момента българският национален отбор търпи две наказания заради прояви на расизъм. Те станаха факт в квалификациите срещу Косово и Чехия. Според първото наказание, в мача с Чехия на 17.11 трябва да бъдат затворени 3000 места в сектор Б на стадиона ни. Според второто, на мача с Англия на 14.10 трябва да затворим 5000 места. Очаква се заради тази проява да ни бъде наложена нова санкция, тъй като делегатът на мача е информирал УЕФА за случилото се. А каква е последната надежда на България за класиране на Евро 2020 вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!