Арестуваха наш фен за расизъм на мача с Англия, заплашва ни ново наказание


Арестуваха наш фен за расизъм на мача с Англия, заплашва ни ново наказание
Снимка: Getty Images/Guliver

2845 0

Български фен е бил арестуван по време на европейската квалификация Англия - България, заради расистки нападки към звездата на "Трите лъва" Рахийм Стърлинг, съобщават редица британски издания. Фенът е буйствал словесно срещу звездата на англичаните, но стюард го е чул и го е извел от стадиона. След това сънародникът ни е бил предаден на полицията.

Не е ясно колко време е прекарал българинът в ареста, но органите на реда в Северен Лондон по-късно са го освободили, без да му повдигат обвинения.

В момента българският национален отбор търпи две наказания заради прояви на расизъм. Те станаха факт в квалификациите срещу Косово и Чехия. Според първото наказание, в мача с Чехия на 17.11 трябва да бъдат затворени 3000 места в сектор Б на стадиона ни. Според второто, на мача с Англия на 14.10 трябва да затворим 5000 места. Очаква се заради тази проява да ни бъде наложена нова санкция, тъй като делегатът на мача е информирал УЕФА за случилото се. А каква е последната надежда на България за класиране на Евро 2020 вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички