Всички предупреждения отидоха на кино! Расистки обиди срещу англичаните


Всички предупреждения отидоха на кино! Расистки обиди срещу англичаните
Снимка: Guliver/GettyImages

11843 0

Безспирните английски думи, че очакват расизъм в България, реакцията от българска страна, молбите за културно поведение на феновете и една истински футболна атмосфера отидоха "на кино", след като в 23' на срещата между "лъвовете" и Англия няколко души са обидили на расистка основа част от играчите на "трите лъва". Важно е да се уточни, че става въпрос за единични подмятания, които обаче не са останали незабелязани както от играчи на Англия, така и от реферите на двубоя! 

Тайрън Мингс станал обект на единични атаки от страна на неколцина фенове, но това не е останало незабелязано от защитника, както и от 4-ия рефер на двубоя. Срещата беше прекратена за около 3-4 минути, в които съдийската бригада се консултира с представители на УЕФА и Англия. Последва изказване на диктора, което подкани феновете да се държат както подобава и да бъдат прекратени всякакви расистки подмятания спрямо съперника - първата стъпка от три, които могат да доведат до прекратяването на двубоя. Другите две по протокол са прекратяването на срещата за кратко и окончателен край на срещата преди да се изиграят пълните 90 минути. 

Това обаче не доведе до добра реакция от страна на футболните фенове, които при 3-ия гол засипаха с обиди играчите на Англия, макар и не на расистка основа. Но това не беше край на създалата се скандална ситуация. 

Вторият сигнал за расизъм на стадиона е бил дело на съдийската бригада, която е чула поредни подвиквания от страна на фенове в края на първото полувреме. БНТ информира, че част от феновете, настанени зад вратата на Пламен Илиев, са напуснали стадиона по своя воля, за да не бъде прекратен двубоя.

След последния съдийски сигнал за първото полувреме Ивелин Попов отиде при част от феновете, за да ги помоли да бъдат избягвани каквито и да е подмятания, които могат да навредят не само на провеждането на двубоя, но и като цяла на страната ни. 

По време на почивката също така стана ясно, че англичаните са взели колективно решение да не прекратяват двубоя. Те са искали да останат на терена, въпреки че е съществувала възможност да напуснат за кратко, за да бъде успокоена публиката. Хендерсън и Кейн са били категорични, че възпитаниците на Саутгейт остават на терена. 

По информация на SportLive.bg феновете най-вече в сектор А са били бесни на прекъсванията на мача, тъй като никой не е чул да има обиди от страна на феновете на България. Нещо повече - феновете на Англия са далеч по-безмилостни в обидите си към българските фенове (подробности четете тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички