Президентът на ФА: Расизмът дойде от 50-има в черно, вероятно политически обвързани


Президентът на ФА: Расизмът дойде от 50-има в черно, вероятно политически обвързани

4140 0

Президентът на Английската футболна асоциация Грег Кларк говори веднага след мача България – Англия за расистките скандирания по време на двубоя. Срещата бе на два пъти спирана през първото полувреме заради чути от англичаните расистки обиди и подмятания от част от трибуните, но самите те решиха да довършат мача.

Кларк допълни, че от ФА ще сътрудничат на УЕФА и се надяват да бъдат взети адекватни мерки, за да не се повтарят подобни инциденти.

"Каква разочароваща нощ. Говорих с Гарет и Хари как да процедираме, ако подобно нещо се случи. Говорихме и на почивката. Всички играчи и целият екип се обединихме около мнението, че искаме да довършим този мач, да го спечелим. Не можем да оставим расизмът да победи. Аз лично чух расистки скандирания от група хора по трибуните – 50 на брой, облечени в черно. Те показваха и нацистки знаци и може би бяха политически обвързани. Тепърва ще се разгледат и претеглят всички факти, за да бъдат взети правилните мерки. Ще бъдем радостни да сътрудничим на УЕФА за тези неприятни инциденти и очакваме адекватна реакция”, заяви Кларк,цитиран от БГНЕС. Вижте повече за инцидента с расизма в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Левски


7 важни извода за Левски, които си направихме в двойната криза

Като отхвърлим коронавируса и глобалното му влияние върху спорта и футбола в България, у нас от началото на...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама