Президентът на ФА: Расизмът дойде от 50-има в черно, вероятно политически обвързани

Президентът на Английската футболна асоциация Грег Кларк говори веднага след мача България – Англия за расистките скандирания по време на двубоя. Срещата бе на два пъти спирана през първото полувреме заради чути от англичаните расистки обиди и подмятания от част от трибуните, но самите те решиха да довършат мача.

Кларк допълни, че от ФА ще сътрудничат на УЕФА и се надяват да бъдат взети адекватни мерки, за да не се повтарят подобни инциденти.

Ексклузивно: Английски фенове към българите: Знаете какви сте, расистки к*пелета

Темата расизъм, която три седмици се тиражира в Англия и озлоби до голяма степен българските фенове, ескалира максимално по време на срещата Бълг...

"Каква разочароваща нощ. Говорих с Гарет и Хари как да процедираме, ако подобно нещо се случи. Говорихме и на почивката. Всички играчи и целият екип се обединихме около мнението, че искаме да довършим този мач, да го спечелим. Не можем да оставим расизмът да победи. Аз лично чух расистки скандирания от група хора по трибуните – 50 на брой, облечени в черно. Те показваха и нацистки знаци и може би бяха политически обвързани. Тепърва ще се разгледат и претеглят всички факти, за да бъдат взети правилните мерки. Ще бъдем радостни да сътрудничим на УЕФА за тези неприятни инциденти и очакваме адекватна реакция”, заяви Кларк,цитиран от БГНЕС. Вижте повече за инцидента с расизма в този материал.

Още по темата

Please select answer!