Попето призна: Саутгейт ми благодари за опита да спра расизма


Попето призна: Саутгейт ми благодари за опита да спра расизма

1965 0

Капитанът на българския национален отбор - Ивелин Попов, призна, че е получил благодарности и от Гарет Саутгейт за опита си да спре расистките скандирания по време на мача България - Англия. Припомняме, че мачът, завършил с разгромна загуба за нашите с 0:6, беше прекъсван на два пъти заради расистко поведение по трибуните.

"Англичаните са чули расистки обиди през първото полувреме и се оплакаха на съдията. Аз няколко пъти ходих да говоря със стюардите от сектор Б - ако могат, да предупредят феновете да не се стига до ексцесии. Всички страдаме от това, прави се лоша реклама на България - кой футболист после ще иска да дойде тук? На полувремето е имало големи преговори, за да се съгласят англичаните да излязат на терена. Дори Гарет Саутгейт дойде преди малко да ми благодари, че съм се опитал да помогна. Една седмица преди мача се говореше само за това", коментира Попов пред медиите след срамния мач.

"Расизмът е световен проблем, който трябва да се изкорени. Всички сме хора, не виждам защо трябва да се обиждаме на расова основа. Дори най-големият футболист за всички времена е цветнокож", каза още най-опитният сред националите ни. Вече се появи и видеодоказателство за расистките прояви. Вижте го в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички