Пашов: Решението Ивелин да говори с феновете бе на целия отбор


Пашов: Решението Ивелин да говори с феновете бе на целия отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

1565 0

Българският национал Георги Пашов сподели още интересни подробности от злощастния мач с Англия, в който тимът ни падна с крупното 0:6. Футболистът на Арарат беше запитан дали при избухването на расисткия скандал в мача не е имал желание да се присъедини към Ивелин Попов, който отиде да разговаря с феновете и да ги помоли да спрат обидите към тъмнокожите англичани.

"Имах желание, но ние решихме, че ще бъде по-правилно, ако капитанът го направи. В края на краищата, от страна на Англия с рефера разговаряха не Стърлинг и Мингс, а Хари Кейн, който им е капитан. Но изцяло подкрепям постъпката на Ивелин. Той показа, че целият български народ, федерацията и отборът са против подобно поведение", заяви Пашов пред руския "Спорт 24".

"Всички съжаляваме, че това се случи. Плюс това, ние имаме футболисти с тъмна кожа - освен мен, това са двамата натурализирани бразилци. Ако в България се бяхме сблъскали с расизъм, нямаше да сме в националния отбор", допълни бранителят.

Запитан дали на мястото на Стърлинг и Мингс той също би се оплакал от расизъм, националът бе категоричен: "Мисля, че бих направил същото. През 21-ви век това е просто недопустимо. Трябва да коригираме ситуацията, да се борим с това. Заради хулиганите страда целият народ. Това са болни хора, които нямат мозък. Те не разбират, че всички хора са равни. Особено на футболния терен - тук съперничат футболистите, а не религиите и расата". А какво му е казал Рашфорд по време на мача относно скандала вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички