Мъри може да дебютира начело на Казахстан срещу България


Мъри може да дебютира начело на Казахстан срещу България
Снимка: sport.nuz.kz

1235 0

По ирония на съдбата прогнозираният дебют на Станимир Стоилов като национален селекционер на Казахстан може да се окаже срещу България. Мач между двете страни е договорен за 27 март на неутрален терен - на унгарска земя. Чака се само подписване на договор. Въпросната дата е последна за национални отбори преди старта на новия турнир за Купата на нациите, който ще замести приятелските срещи.

Стоилов е фаворит да поеме Казахстан, когато Астана отпадне от Лига Европа. Следващата седмица казашкият шампион ще се изправи срещу Спортинг (Лисабон) в 1/16-финал в турнира. Ако Астана успее да спечели, Стоилов ще остане и за следващия кръг. Още преди Нова година шефовете в Казахстан настояваха най-успешният треньор в историята на първенството да поеме националите, пише "Труд".

Тъй като официални мачове няма до септември, назначението се отложи. А така Стоилов ще има шанса да обере плодовете на труда си, който стартира в квалификациите на Шампионска лига, мина през групите на Лига Европа и стигна до елиминациите на турнира.

Конкуренция на Мъри за поста в Астана неочаквано стана Славен Билич, но малцина в страната залагат на бившия наставник на Хърватия и Уест Хям. България уреди и мач срещу Босна и Херцеговина на 23 март, който ще е в София. От Сараево потвърдиха контролата, въпреки че и за нея все още няма подписан контракт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички