Хубчев е постигнал договорка с Левски още преди месец


Хубчев е постигнал договорка с Левски още преди месец
Снимка: БГНЕС

3447 0

В последните дни информациите, че Петър Хубчев ще е новият наставник на Левски се засилват все повече. Треньорът е подал молба за разтрогване на контракта си с БФС, въпреки че от централата официално отричат.

Истината обаче трябва да излезе наяве в първите работни дни на следващия месец, твърди "Тема спорт".  От Левски също не потвърждават информациите, но посочиха, че настоящият треньор на тима Георги Дерменджиев е наясно, че по всяко време може да бъде уволнен. Всъщност още през януари те държаха да подпишат с него само до края на първенството, но в последния момент се разбраха за по-дългосрочен вариант.

Петър Хубчев на 99% ще е новият треньор на Левски. Той се е договорил с клуба, в който прекара 5 сезона (1989/90 - 1993/94) и спечели 2 титли и 4 купи, още преди месец. Това се е случило на 27 март - два дни след евроквалификацията с Косово (1:1) в Прищина. Тогава той бе забелязан да влиза в офисите на боса на сините на централна столична улица. В онзи момент треньорът не отрече информациите.

Не го направи и в четвъртък, когато стана ясно, че е подал молба за напускане на поста си от 1 май. Именно договорката му с тима от "Герена" е и причината Хубчев да е наблюдавал на живо някои от играчите, които са набелязани от "сините" за привличане през лятото. Ако Петър Хубчев поеме Левски, то шефовете на "сините" поне няма да допуснат грешката на предшествениците си да започват сезона с наставник, който е "бита карта" (през 2017-а това бе Николай Митов, а през 2018-а Делио Роси). И още в началото на кампанията да търсят негов заместник.

Хубчев бе утвърден за селекционер на България в края на септември 2016 година. Той води националите в точно 20 мача - 8 победи, 5 равенства и 7 загуби. 9 от тях бяха световни квалификации, 6 от Лигата на нациите, 2 евроквалификации и 3 приятелски срещи. С Хубчев си тръгват и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян.

А какви са точно причините, извън Левски, Хубчев да пожелае да напусне националния отбор - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички