България очаква присъдата на УЕФА за расистския скандал


България очаква присъдата на УЕФА за расистския скандал
Снимка: Getty Images/Guliver

1658 0

Днес (28 октомври) Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледа делото срещу България и ще реши какво ще бъде наказанието ни след мача с Англия. Припомняме, че страната ни е обвинена за четири нарушения на правилника на организацията по време на двубоя с "Трите лъва" от квалификациите за Европейското първенство догодина.

Срещата на Националния стадион „Васил Левски" в София, която англичаните спечелиха с 6-0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки скандирания по трибуните, насочени срещу играчите на гостите. От УЕФА повдигнаха обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона.

Наказанията варират от парична глоба до затваряне на стадиона (мач/ове без публика) или дори изхвърляне от надпреварата, пише BBC. Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово. От УЕФА повдигнаха и две обвинения срещу Английската футболна асоциация - за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

А как вече бившият президент на БФС - Борислав Михайлов, коментира расистския скандал и кой има най-голяма вина - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички