Ето кога УЕФА ще каже тежката си дума срещу България


Ето кога УЕФА ще каже тежката си дума срещу България
Снимка: Guliver/GettyImages

2637 0

Дисциплинарната комисия на УЕФА ще разгледа делото срещу България на 28 октомври, съобщава АФП. Припомняме, че страната ни е обвинена за четири нарушения на правилника на организацията по време на двубоя с Англия в понеделник от квалификациите за Европейското първенство догодина. Срещата на Националния стадион „Васил Левски" в София, която англичаните спечелиха с 6-0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки скандирания по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.

От УЕФА повдигнаха обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово. От УЕФА повдигнаха и две обвинения срещу Английската футболна асоциация - за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

По-рано през деня прокуратурата в София пък повдигна обвинение на един от задържаните за непристойни действия по време на въпросния мач. 18-годишният Ц. Гечев е обвинен и задържан за 72 часа. Той е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Други осем, които бяха задържани от СДВР, бяха глобени с 1000 лева и получиха двугодишна забрана да посещават спортни мероприятия.

Междувременно Борислав Михайлов най-после коментира оставката си като президент на БФС. Какво каза бившият вратар - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички