Антирасистка организация поиска УЕФА да изхвърли България от големите турнири


Антирасистка организация поиска УЕФА да изхвърли България от големите турнири
Снимка: БГНЕС

1526 0

Антирасистката неправителствена организация Kick It Out поиска УЕФА да направи подробно разследване на инцидентите на вчерашния мач между България и Англия в София и да обмисли евентуалното изхвърляне на българския национален отбор от участие в квалификациите на големите турнири.

Вчерашният мач на Националния стадион "Васил Левски" бе помрачен от расистки прояви от трибуните, като на два пъти бе спрян от главния рефер Иван Бебек, но в крайна сметка се доигра и англичаните спечелиха с 6:0.

"Щом от УЕФА казват нулева толерантност, това трябва да означава нулева толерантност. Ако видите кадрите от мача, там български фенове държат тениски, на които пише "Без респект" и се подиграват с кампанията на УЕФА за борба с расизма. Трябва да има подробно разследване. Не мислим, че глобите на УЕФА са достатъчни. Трябва да се вземат по-сериозни стъпки и те може да включват изхвърлянето или недопускането до участие в турнири. Годината е 2019, не може футболистите да бъдат подлагани на това на работните си места", заяви Ройшин Ууд, изпълнителен директор на организацията.

Ууд изтъква и факта, че на вчерашния мач част от трибуните на Националния стадион бяха затворени заради предишно наказание от УЕФА за расистки прояви. Това обаче ни най-малко не помогна на УЕФА. Вижте видеото от расистките изцепки в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички