Борисов: Не мога да приема, че ни мислят за расисти заради група олигофрени или БФС


Борисов: Не мога да приема, че ни мислят за расисти заради група олигофрени или БФС
Снимка: БГНЕС

2848 0

Премиерът на България Бойко Борисов потвърди лично желанието си да получи оставката на Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз. Повод за това стана тежката загуба на националния ни отбор от Англия в евроквалификация снощи - 0:6.

"Във футбола няма да се месим, в спортно-техническата част, но не мога да приема това, което се случи вчера. Не мога да приема как международни медии излизат със заглавия, че ние сме расистка държава заради група олигофрени или недоброто ръководене на БФС", коментира Борисов пред журналистите след срещата на Съвета за сигурност.

Той обяви, че следобед ще стане ясна съдбата на Михайлов и допълни: "Не искам правителството да бъде ангажирано с този председател на БФС. Държавата наля доста пари във футбола и в инфраструктура, а резултатите са видни".

"Страшно преекспонираха нещата, имаше няколко олигофрени с нацистки знаци, публиката си беше прекрасна, ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани в София и не казваме, че това е цветът на английската нация, така че да бъдат малко по-смирени в реакцията си", коментира Борисов.

По-рано, на своята Фейсбук страница, премиерът каза още: "Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона, подчертава Борисов. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света и хора от различни етноси, и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия". Все пак расизмът от българска страна бе факт, но дойде от малка група. Вижте видео от проявата в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Немска медия: Пулев е жилаво "прасе", продаде се по-скъпо от очакваното

Българският топбоксьор Кубрат Пулев получи още похвали за представянето си в мача срещу Антъни Джошуа за световната...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама