Guardian съсипа Балъков и Михайлов за "гнусната" нощ в София


Guardian съсипа Балъков и Михайлов за "гнусната" нощ в София
Снимка: Guliver/GettyImages

2954 0

Добре дошли в новия свят. Дойдохме с очакванията за футболен мач. Това, което получихме беше жалък случай в една мизерна нощ, на един мизерен стадион, срещу мизерен опонент. Така започва статия на британския Guardian по отношение на евроквалификацията между България и Англия.

Материалът на авторитетното издание продължава с описание на случващото се на терена. За действията на Ивелин Попов на почивката и опитите му да укроти запалянковците, скандиращи обиди на расистка основа... И за нацистките жестове на няколко самозабравили се фенове.

"Изказванията на Красимир Балъков, че не е забелязал нищо подобно, че иска да говори единствено за футбол, показа единствено колко страхлив е той. Балъков дължеше отговорност към спорта и човешкото благоприличие. Той се провали и в двата случая."

"България игра като някаква сбирщина. Техните фенове опозориха страната си и дълбоко смутиха (надяваме се) президента им Борислав Михайлов. Вероятно извиненията му ще бъдат също толкова сърдечни, колкото оплакванията му в петък спрямо коментарите на Тами Ейбрахам и опасенията му, че всичко това може да се случи."

"Дали Англия отново би се върнала тук? Преди старта на мача гостуващите фенове напълниха своя сектор. Останалата част от стадиона беше полупразна обвивка."

От Guardian предлагат как да се процедира от тук насетне: "Нито една европейска нация не бива да бъдат канени да играят в София. Заключете входовете. Нека бетонът се напука."

Целият материал на Guardian четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички