"20 пъти съм го казвал... и нищо!": Венци Стефанов разкри как националният отбор ще се върне към победите


"20 пъти съм го казвал... и нищо!": Венци Стефанов разкри как националният отбор ще се върне към победите
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

4965 0

Президентът на Славия - Венцеслав Стефанов, даде интервю за колегите от "Sportal", където говори за последните резултати на националния отбор по футбол. В същото време, бизнесменът посочи и какво трябва да се случи в нашата страна, за да могат "лъвовете" да се върнат към победите.

Основният проблем според Стефанов

"Големият проблем е, че се дава много малък шанс на българите да играят. Това е. Когато се приеме задължително в отбор да играят по 90 минути шестима българи, тогава националният отбор ще тръгне нагоре. Това го повтарям от години, най-малко 20 пъти съм го казвал на Изпълком. И нищо! Това е моят съвет към ръководните фактори в българския футбол, към царя и пъдаря, както се казва - шестима българи задължително на терена цял мач. Който клуб иска, да си вземе и 20 португалци и французи, или 10 футболисти от Мозамбик с европейски паспорти, но на терена да има повече българи по правило", категоричен е босът на Славия.

"Лесно може да направите анализ дали в Чехия или Унгария например играят повече чехи и съответно унгарци, или е бъкано с чужденци като при нас. Или в Словакия. Това също са държави от Европейската общност, не говорим за Тамбукту. А вижте при нас в Ботев и Берое какво е. Как да стане, когато българите не играят. И Гуардиола да поеме националния отбор, същото ще е. Ядем тревата, но ядем и дървото", добави още Стефанов.

Националният отбор по футбол на България допусна поражение с 0:1 от Иран в контрола, играла се на "Христо Ботев" в Пловдив. На 10 септември (неделя) на "лъвовете" им предстои сблъсък с Черна гора, част от квалификациите за Евро 2024.

Емил Велев пък посочи пред SportLive на кой футболист трябва да разчита Младен Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички