Илиан Илиев: Нещата не са добри за никой, който е свързан с българския футбол


Илиан Илиев: Нещата не са добри за никой, който е свързан с българския футбол
Снимка: БГНЕС

1008 0

Националният селекционер Илиан Илиев говори преди евроквалификацията срещу Сърбия, която е в неделя от 16 часа. Той коментира и протеста срещу БФС, който съпътства срещата с Унгария, като заяви, че футболът е останал на заден план.

Футболът на заден план

"Нещата не са добри за никой, който е свързан с българския футбол. В четвъртък единственото добро е, че показахме първата стъпка - да покажем характер. Това, което показаха момчетата, можеше да получи по-добър отзвук, ако не бяха нещата, които се случиха извън стадиона. Знаехме, че ще има мирен протест, но нещата са се променили. Съжаляваме за случилото се", заяви Илиев.

Той бе запитан и дали е щял да започне мача, ако е знаел за ексцесиите, които се случват на метри от стадиона. "Всички въпроси с "ако", са спекулации. Дали бих започнал мача, ако знаех какво се случва пред стадиона в четвъртък. Мога да отговоря така че да се хареса на много хора, но "ако" предполага много спекулации".

"Много хора очакваха Унгария да ни победи. А бяхме на минута от победата, първа в квалификациите. Трябва отново да играем така и отново колективът да е над всичко. Равният резултат е част от играта, с точка няма да се класираме, но важното е да поставим основа. За два-три дни е трудно, но ще се опитаме да покажем някакъв стил".

Очаква борбена игра срещу Сърбия

Относно двубоя със Сърбия: "Има футболисти от световна класа, не го казвам само от уважение към Сърбия. Искаме да покажем, че сме живи, да покажем, че има върху какво да стъпим - това, което на моменти показахме срещу Унгария. В такива мачове нашият отбор може да израсне. Можем да стиснем зъби, да покажем характер. Надявам се утре по същия начин да бъде. Всеки трябва да остави егото си извън терена.

Със сигурност не е приятно за един отбор да няма победа от година, утре ще се опитаме, както срещу Унгария, но, пак казвам, че излизаме срещу Сърбия, която има играчи от световна класа. Ние играхме в четвъртък, Сърбия в сряда контрола, те играха с доста от резервите. Ние или трябва да подходим с променим, или само с необходимите промени и да правим ротация в хода на мача".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички