Зрелище! Лудогорец превзе „Тича“ в екшън с 5 гола


Зрелище! Лудогорец превзе „Тича“ в екшън с 5 гола
Снимка: Ivaylo Borisov / LAP.bg

5439 0

Лудогорец измъкна победата 3:2 в голов екшън срещу Черно море в среща от 8-ия кръг на Първа лига. Двата тима изнесоха истински спектакъл на стадион „Тича“, в който в крайна сметка триумфираха шампионите.

Успехът за разградчани донесоха Кирил Десподов (2), Матиас Тисера (48) и Бърнард Текпетей  (66). За домакините се разписаха Закария Беншаа в добавеното време на първото полувреме и Евгений Сердюк от дузпа в 76-ата минута.

Така „орлите“ записаха шеста поредна победа над „моряците“ в първенството. С този успех хората на Анте Шимунджа изместиха именно Черно море от второто място в класирането, събирайки актив от 16 точки. Варненци останаха трети с 15 пункта, като бе прекъсната и серията им от 3 поредни победи в Първа лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят започна с едноминутно мълчание в памет на внезапно починалия член на Изпълкома на БФС Камен Костадинов.

ГОЛ! Лудогорец шокира домакините с гол почти от съблекалнята. Още преди да е изтекла и 2-ата минута Кирил Десподов откри резултата. Той вкара страхотно попадение, препарирайки вратаря Иван Дюлгеров с удар от фаул от около 25 метра.

В 9-ата минута Мади Кейта проби отляво, след което центрира остро в пеналта, но нямаше кой да засече топката.

Добрите минути за домакините продължиха. В 13-ата минута Босанчич центрира в пеналта, където другият централен защитник на „моряците“ се извиси и стреля с глава от 5 метра, но над вратата.

Варненци създадоха още една златна възможност за изравняване на резултата. В 23-ата минута Виктор Попов намери Закария Беншаа, който стреля по земята от дъгата на наказателното поле. Гостите изкараха голям късмет, след като топката срещна дясната странична греда.

В 33-ата минута Матиас Тисера бе изведен перфектно зад гърба на отбраната от Мануел Шоу. Аржентинският нападател на Лудогорец се озова очи в очи с вратаря Иван Дюлгеров, но би встрани от целта.

Играта продължи сравнително равностойно. В 41-ата минута обаче отново се откри шанс пред „орлите“. Десподов получи топката в пеналта, след което стреля, но Дюлгеров прояви страхотен рефлекс.

В 45-ата минута Беншаа нахлу в пеналта на гостите, елиминирайки защитник, след което стреля неточно.

ГОЛ! Все пак усилията на Черно море през първото полувреме се увенчаха с успех. Това се случи във 2-ата минута на добавеното време. Евгений Сердюк отправи коварен диагонален шут от над 20 м, топката тупна пред Падт, който не се намеси добре. В този момент към кълбото връхлетя Закария Бенша, който пред погледа на стража и защитник прати топката в мрежата – 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Второто полувреме започна подобно на първото. „Орлите“ вкараха гол само 3 минути след антракта. Влезлият на почивката Якуб Пьотровски стреля от воле след центриране от фаул, но след рикошет топката стигна до Матиас Тисера. Аржентинецът овладя кълбото и реализира за 1:2.

Няма и 60 секунди по-късно звездата на варненци Сердюк стреля с глава, но топката премина покрай целта. В 56-ата минута пък Десподов центрира от фаул, но Пластун с глава не намери рамката на вратата на Дюлгеров.

ГОЛ! Гостите поразиха вратата на Дюлгеров за трети път в 66-ата минута. Бърнард Текпетей получи топката, след което напредна мощно през центъра и разстреля стража на домакините – 1:3.

Последва нов пропуск за разградчани. Сисиньо пробва да изненада Дюлгеров, но той спаси своите този път.

ГОЛ! Четвърт час преди края на мача Черно море изрази огромни претенции за дузпа. Терзиев  изчисти топката, която се отби от разперената дясна ръка на Текпетей. Съдията Иво Андреев първоначално показа, че няма нищо нередно, но след преглед с ВАР отсъди дузпа. Зад топката застана Евгений Сердюк, който матира Падт от бялата точка – 2:3.

До края нито един от двата отбора не успя да стигне до ново попадение.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Петар Босанчич , Виктор Попов, Стефан Велев, Васил Панайотов ,  Матеус Дос Сантос Клементе , Атаир Биаи , Мади Кета , Закария Беншаа , Евгений Сердюк

Лудогорец:  Серджио Падт, Георги Терзиев, Игор Пластун, Жан Карничник, Дени Групер, Мануел Кафумана, Бернард Текпетей, Иван Йорданов, Рик Джонатан, Кирил Десподов, Матиас Тисера

ПРЕДИ МАЧА

Черно море надигра Ботев Пд с 4:3 в голов трилър в Коматево в последния си мач от шампионата. Хората на Илиан Илиев са в серия от три поредни победи в първенството.

„Моряците“ заемат второто място във временното класиране. Те са с актив от 15 точки, спечелени от 6 мача.

Миналия четвъртък Лудогорец се класира инфарктно за груповата фаза на Лига Европа. Разградчани направиха 3:3 след продължения в плейофа-реванш срещу Жалгирис в Литва.

Лудогорец разби с 4:0 като гост Пирин Благоевград в последния си мач от Първа лига. Шампионите са на 4-ата позиция в таблицата с 13 точки.

Те обаче са изиграли само 5 срещи от началото на сезона, тъй като два от мачовете им се отложиха заради участието в евротурнирите. Хората на Анте Шимунджа все още не познават вкуса на поражението. „Орлите“ записаха 4 победи и 1 равенство.

Черно море е един от най-удобните съперници на Лудогорец. Разградчани са в серия от 5 поредни победи над тима от Варна. „Орлите“ спечелиха и трите си двубоя с „моряците“ през миналата кампания.

Сега предстои да видим ще успее ли Черно море да сложи край на тази черна серия, или Лудогорец ще продължи тенденция да печели мачовете си срещу варненци.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички