Уникална драма! Черно море срази Ботев Пловдив след голов трилър и оглави Първа лига


Уникална драма! Черно море срази Ботев Пловдив след голов трилър и оглави Първа лига
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

2507 0

Черно море постигна изумителна победа с 4:3 като гост на Ботев (Пловдив) в зрелищен мач от 7-ия кръг на Първа лига. Двата тима изиграха невероятен двубой с много обрати и цели 7 попадения.

Резултата за "канарчетата" откри Антоан Бароан още в 8-ата минута. Последва истинско голово шоу, в което главни участници бяха Закария 1:1 (18'), Бароан 2:1 (41'), Матеус Клементе 2:2 (64'), Херман 3:2 (67'), Матиас Курьор 3:3 (88') и Точукву Ннади, който си отбеляза автогол за крайното 3:4 (89').

И двата отбора започнаха срещата много остро, но по-съобразителни бяха домакините. Още в 8-ата минута, след прекрасен пробив на Херман и последвало центриране и отбита топка от Ману, Антоан Бароан се озова с топка в крака в непосредствена близост до противниковата врата и откри резултата. (1:0)

Отговорът на "моряците" не закъсня. Те организираха безпогрешна атака и след нов пробив по дясното крило на Виктор Попов, българинът остави на стрелкова позиция от точката за изпълнение на дузпи Закария, който не сгреши. (1:1)

Пловдивчани обаче не бяха съгласни да си тръгнат без гол преднина на полувремето. След "балонно" центриране в пеналтерията на гостите Виктор Генев съумя да отклони с глава към забравения Бароан. Французинът засече топката с прекрасна странична ножица и възстанови преднината на своя тим. (2:1)

Вторите 45 минути 22-ата на терена не стартираха по различен начин - напротив. В 64-ата минута Евгений Сердюк получи шанс да изпълни пряк свободен удар. Въпреки сериозната дистанция, той съумя да нанесе мощен удар, който бе отразен от стража на "жълто-черните". След спасяването нямаше кой да засече отбитата топка, а най-съобразителен се оказа Матеус Клементе, който сам срещу вратаря изравни отново. (2:2)

И това не сломи борберния дух на "канарчетата", които бяха твърде решени да се поздравят с първи успех за сезона. След слабо изчистване с глава на Мартин Дичев коженото кълбо стигна до Рой Херман, който от непосредствена близост, с много точен и плътен шут, изведе домакините напред в резултата. (3:2)

Който се смее последен, се смее най-добре! Виждащият се като победител Ботев беше сразен от 2 безответни попадения в рамките на по-малко от 2 минути. С уникално далечно центриране Стефан Велев постави Матиас Курьор сам между всичките противникови бранители, на метри от опразнената врата. Голаджията не сгреши и реализира за 3:3

Минута по-късно, след ново неразбирателство в защитата на домакините, в опита си да изчисти топката, Виктор Генев я отпрати силно към Точукву Ннади, в чието тяло след рикошет, тя се озова в мрежата на "жълто-черните". (3:4)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички