ВАР и виртуозен гол на ЦСКА 1948 спряха победния марш на Лудогорец в Първа лига


ВАР и виртуозен гол на ЦСКА 1948 спряха победния марш на Лудогорец в Първа лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

9055 0

Българският шампион Лудогорец не успя да победи тима на ЦСКА 1948 след равенство 1:1 в мач от 18-ия кръг в Първа лига. Възпитаниците на Любослав Пенев успяха да прекъснат серията от пет поредни победи на "орлите" след виртуозен гол на Радослав Кирилов, превърнал го и в Играч на мача.

Лудогорец успя да вкара гол още през първото полувреме, но попадението на Каули Оливейра бе отменено заради много тънка засада на Матиас Тисера в хода на атаката, която бе видяна и отсъдена от ВАР. "Орлите" продължиха да търсят по-настоятелно откриването на резултата, но голът така и не идваше.

Едва в 76-ата минута натискът на Лудогорец даде резултат, когато Бърнард Текпетей успя отново да се разпише във вратата на ЦСКА 1948, след като го стори и в първия мач между двата тима. Пет минути по-късно обаче Кирилов вкара голово "бижу" ала Христо Йовов (ВИДЕО), което остави без отговор стража Серджио Падт.

В края на мача ЦСКА 1948 остана с човек по-малко след втори жълт картон на Джонатан. Въпреки това тимът си тръгна непобеден от Разград - нещо, което успя да стори само Арда Кърджали до момента през сезона. В класирането Лудогорец остава втори с 39 пункта - на пет точки зад лидера ЦСКА, който е с два мача повече. ЦСКА 1948 е трети с 36 пункта, също с два мача повече от разградчани.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След 18 минути игра Лудогорец успя да вкара топката в мрежата на ЦСКА 1948. Якуб Пьотровски овладя по десния фланг, откъдето видя включването на Каули Оливейра в наказателното поле. Последва центриране към Каули, който засече с глава във вратата на Наумов. След намесата на VAR обаче голът бе отменен заради много тънка засада (ВИДЕО) на Матиас Тисера в хода на атаката.

В следващите минути Лудогорец бе по-агресивен в офанзивен план и създаде няколко положения за гол, но не успя да се възползва. ЦСКА 1948 също имаше своите шансове за отбелязване на попадение, макар и не достатъчно, колкото би желал Любослав Пенев. Полувремето завърши в по-спокойно темпо на игра, без сериозни опасности пред двете врати.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 52-ата минута Каули стреля опасно към вратата на ЦСКА 1948, но встрани от целта. Малко по-късно Георги Русев имаше шанс да вкара за "червените", но Серджио Падт се намеси. В 58-ата минута Рик Джонатан стреля от разстояние, но ударът профуча над напречния стълб. В средата на частта пък Ивайло Чочев получи обещаващо подаване в наказателното поле на Лудогорец, но не успя да засече топката в изгодна позиция.

В 71-вата минута Бърнард Текпетей реши да опита удар от дистанция, който изненада стража Даниел Наумов. Футболистът на Лудогорец нанесе мощен изстрел в средата на вратата, който принуди Наумов да спасява с крак, тъй като се бе хвърлил към ъгъла. Малко след това футболистите на ЦСКА 1948 се вкараха в неприятности, подарявайки топката на Каули сам срещу Наумов. Ударът му обаче бе блокиран от бранител.

В 76-ата минута Лудогорец все пак стигна до гол във вратата на ЦСКА 1948. Бърнард Текпетей нахлу опасно в пеналтерията на "червените", където след няколко опита за удар накрая успя да прато топката в мрежата на Наумов, чиято видимост бе ограничена от съотборниците му пред него - 1:0!

ЦСКА 1948 обаче успя да отвърне на предизвикателството и стигна до изравнително попадение. В 84-ата минута "червените" атакуваха през десния фланг, откъдето топката бе центрирана в наказателното поле на Лудогорец. Радослав Кирилов успя да овладее кълбото, а след това опита изключително техничен удар, хванал неподготвен Серджио Падт, който само изгледа как топката се насочва към горния ляв ъгъл на вратата му - 1:1! (ВИДЕО на гола на Кирилов)

В 88-ата минута Лудогорец имаше страхотен шанс да си върне аванса в резултата. Текпетей излезе на обещаваща позиция за удар, но предпочете да подаде към Каули. Бразилецът също бе в голова позиция, но ударът му премина над вратата. В края на мача пък ЦСКА 1948 остана с човек по-малко на терена, след като Джонатан получи втори жълт картон за удар с бутонките в главата на съперник.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Фон Витри, 32. Пластун, 24. Вердон, 3. Недялков, 6. Пьотровски, 30. Нареси, 11. Десподов, 95. Каули, 73. Рик, 10. Тисера

ЦСКА 1948: 29. Наумов, 22. Даскалов, 87. Петров, 14. Елитон, 2. Джонатан, 18. Чочев, 39. Умарбаев, 10. Русев, 20. Бастунов, 99. Кирилов, 9. Колев

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Лудогорец продължава да е в позицията на догонващ в Първа лига, след като в събота прекият конкурент на "орлите" за титлата ЦСКА спечели като гост на Черно море. "Червените" отвориха разлика от шест точки пред разградчани, които обаче са с три мача по-малко, а един от тях е днес срещу ЦСКА 1948.

Отборът на ЦСКА 1948 е една от приятните изненади на сезона, като тимът дълго време бе начело в подреждането, а понастоящем се позиционира трети с 35 пункта - на три точки зад Лудогорец, но и с два мача повече. Лудогорец е в серия от пет поредни победи в първенството и вече е фокусиран изцяло върху него, след като ангажиментите в Европа (временно) приключиха.

Жестоки коефициенти за сблъсъка Лудогорец - ЦСКА 1948

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички