Валят пачки в Разград! Лудогорец с огромни за родните стандарти приходи от участието си в Европа


Валят пачки в Разград! Лудогорец с огромни за родните стандарти приходи от участието си в Европа
Снимка: Aleksandar Stoyanov / LAP.bg

7271 0

Лудогорец и през този сезон ще се облажи с добра за родните стандарти сума от участието си в евротурнирите. Справка, направена от „Мач Телеграф“, показва, че разградчани са си заработили близо 16 млн. лева, или по по-точно казано, 8,126 млн. евро.

Този финансов поток към клуба е формиран от мачовете в квалификациите на Шампионската лига, влизането си в групите на Лига Европа, победите там и последвалото участие в плейофите към 1/8-финалите в Лигата на конференциите.

Най-голямата част от тях е изкарана от класирането в групите на Лига Европа – 2,94 млн. евро, а последвалите победи над Рома и ХИК Хелзинки вкараха още по 630 000 евро всяка.

Изданието прави и сравнение с приходите на ЦСКА от тазгодишното участие на армейците в Европа. Тези на „червените“ са 8 пъти по-малко от на „орлите“. ЦСКА е вторият по постъпления български отбор.

Тимът на Саша Илич елиминира Македония ГП и Сейнт Патрикс от Лигата на конференциите, но бе отстранен в плейофите от Базел. В крайна сметка „червените“ прибраха крайно недостатъчните за техните стандарти 2 млн. лева от УЕФА, или по-точно казано - 1.05 млн. евро.

Третият по доходи български участник - Левски, е получил около 25% по-малко от „армейците“ – 1,5 млн. лева или 750 000 евро. Последният ни участник - Ботев (Пд), пък е заслужил само 900 000 лева (450 000 евро), след като отпадна още на старта от АПОЕЛ Никозия. Любопитно е, че сумарно ЦСКА, Левски и Ботев Пд са получили общо 4,5 млн. лева (2,25 млн. евро), което е близо 4 пъти по-малко от сумата, спечелена от Лудогорец, отчита изданието.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Шимунджа: Лудогорец е 3 стъпала по-високо от Марибор, такива условия няма и в Хърватия

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички