Шимунджа: Лудогорец е 3 стъпала по-високо от Марибор, такива условия няма и в Хърватия


Шимунджа: Лудогорец е 3 стъпала по-високо от Марибор, такива условия няма и в Хърватия
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

15166 0

За първи път, откакто се раздели с Лудогорец и се върна в Словения, треньорът Анте Шимунджа говори за българския клуб. Той не каза нито една лоша дума за бившата си месторабота и заяви, че не съжалява, че е работил в Разград.

"Условията са отлични, наистина отлични. Смея да твърдя, че дори в Хърватия нямат такива. Девет или десет терена, два отопляеми, разделени бази, фитнес зона. Единственият минус е фактът, че нямат собствен хотел или стаи до тренировъчния център, което решават със закупуване на земя", заяви словенецът в предаването "Pod prečko".

"Изключителна школа, положителен опит. Не ти позволява да спиш, кара те да мислиш, да правиш иновации и да работиш упорито", допълва Шимунджа за клуба, в който работи 14 месеца.

Треньорът подчерта, че най-успешният български клуб през последните години е две, ако не и три стъпала по-високо от Марибор по отношение на развитието. "Особено по отношение на персонала, но, разбира се, и във финансовия аспект", бяха думите му.

Конкретно за себе си специалистът каза: "Починах си, посветих се на семейството си и започнах да следя по-подробно словенското първенство". Той вече беше свързан с няколко клубове в Словения и чужбина. А ето какво, извън резултатите, допринесе за уволнението на Шимунджа от Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички