Валдас Дамбраускас преди реванша с ЦСКА: Никоя титла не се печели лесно!


Валдас Дамбраускас преди реванша с ЦСКА: Никоя титла не се печели лесно!
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1084 0

Старши-треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори преди медиите днес, ден преди мача реванш срещу ЦСКА от 1/2-финалите за Купата на България. Първата среща в София завърши 1:1!

"Говорейки за тактиката, най-важното нещо е да неутрализираме противника не с нещо друго, а със собствената си игра. Това ни беше идеята и в София. Сега у дома няма към какво да се нагаждаме. Ние ще играем нашата игра и ще се опитваме да доминираме."

"Не е възможно да се спечели, която и да е титла или купа, по лесен начин. Ние наистина минахме през доста трудни мачове – Царско село, Локомотив Пловдив. Няма шанс някоя титла да бъде спечелена лесно. Ако на някой фенове им изглежда отстрани, че отборът, който е фаворит в мача задължително трябва да спечели - не е така. Виждам моите играчи колко трябва да се изпотят, за да вървим както трябва. Смятам, че не бяха много нещата, които ми харесаха срещу ЦСКА. Всички играха под средното ниво, което можем. Сигурен съм, че ще се представим много по-добре. Последният мач беше след дълга почивка за националните отбори, когато не тренираха всички. Сега вече изиграхме два мача и си върнахме ритъма."

"Смея да твърдя, че от първия мач с ЦСКА имам по-малко проблеми, както и от мача с Монтана. Хора като Дяков, Недялков и Янков, които отсъстваха, са на линия. Сисиньо също е на линия. Смятам, че днес ще имам възможността да използвам всички на тренировката."

"Смятам, че усилията по време на мач ги има, но ни липсват головете, за да бъде Лудогорец доминиращ. Какво е решението за това? Само работа и работа. Този проблем не е от последните 1-2 месеца. Ако погледнем нещата от пъзела имаме доста нови играчи. Смяна на треньори, лоша кампания в Европа - тези неща влияят на увереността. Борим се за големи неща и смея да твърдя, че се получават. Увеличаваме преднината си. Продължаваме да участваме в турнира за Купата на България. Трябва да подобрим стила си, защото има мачове, в които има по 10-15 минути, когато изглеждаме така, както искаме, но после формата спада, след това пък се вдига. Има непостоянство, което не ми харесва. Срещу Монтана до 72-ата минута имахме 80% владеeне на топката, но не можехме да разберем къде са празните пространства. След гола загубихме инициативата, нямаше го натиска, желанието. Пробемът е, че ние искаме да увеличаваме преднината пред противниците и когато голът дойде по-трудно, футболистите се изморяват. Важното е, че взимаме трите точки в тези мачове. Шампионатът не се печели само в директните двубои, а и в мачовете срещу отборите от долната половина."

"Ако трябва да съм честен, съдиите са най-далеч от ума ми. Аз не съм човек, който критикува реферите. Те са хора, не са работи, правят грешки, както ние треньорите и играчите. Вярвам, че ВАР би помогнал за развитието на българския футбол. Има много дискусии в българския футбол за това. Ние трябва да се уважаваме един друг. Да уважаваме съдиите, отборите да се уважаваме. Без съдия, ако той реши да не дойде на мача, ние няма как да играем. Имаше няколко грешки в последните мачове, но няма да ме видите да се оплаквам. Тези грешки е трудно да бъдат избегнати. Ние имаме възможността да гледаме повторения по 4-5 пъти. Съдията няма как да види толкова лесно дали са 2-3 см. засада. Аз съм "за" технологиите и навлизането им във футбола може да помогне. ФИФА споменаха за нови технологии за засадите. Те ще направят всичко много по-лесно. Тези неща са важни за бъдещето на футбола. Уважавам всеки съдия и ще го подкрепя във всеки мач."

"Последните два мача Доминик Янков беше болен, но от вчера тренира с отбора. Той е играч, който ценим, а и е ценен в цяла България. Той е един от младите, обещаващи българи. Съкровище за българския футбол. Радвам се, че може да бъде конкурентен на играчите, за които се говори в цял свят. Може да бъде играч с голям потенциал в световния футбол. Имаме големи планове за него, предполагам и националният отбор. Всичко зависи само от него и колко гладен ще бъде за успех. Очакванията на феновете са много големи. Говоря за всички български фенове, които се надяват на подобрение в националния отбор. Това може да бъде опасно за него, но за нас е предизвикателство да канализираме усилията. В близкото бъдещете може да е лидер не само в Лудогорец, а и в националния отбор."

По-рано днес стана ясно, че Георги Йомов може да бъде продаден от ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички