Валдас Дамбраускас: Очаквам да покажем това, на което сме способни


Валдас Дамбраускас: Очаквам да покажем това, на което сме способни
Снимка: Kiril Bekyarov / LAP.bg

992 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция преди реванша с Олимпиакос от третия предварителен кръг в Шампионска лига. Специалистът изрази увереност, че разградчани ще преминат през шампиона на Гърция.

"Не можем да правим каквито и да са сравнения с отбора от преди 5-10 години. Трябва да гледаме това, което имаме пред нас и отбора, който ще срещнем утре. Това е шампионът на Гърция. Знаете какво първенство имат. Те са и 46 пъти шампион. В Англия казват, че фланелката става изключително тежка в такива моменти. Може да доведе до натиск и притеснение в играчите. Не трябва да излизаме със страх, а с увереност. Накрая играеш 11 срещу 11 в две полувремена и всичко се решава на терена. След първия съдийски сигнал няма значение какви са заплатите на играчите, историята на отбора, всичко се решава на терена", започна той.

"Веднага след първия мач в Атина имаха футболистите свободни дни в сряда и четвъртък. След това се събрахме в петък. Тренирахме и в събота, и неделя. Днес вечерта имаме още една тренировка. Получават се на доста добро ниво. Беше важно играчите да се възстановят повече психически, отколкото физически, защото бяха натоварени седмици с мачове и пътувания. Готови са физически и ментално. Ще видим тази вечер на тренировката и утре на мача. Както съм казвал и преди, за треньорите е доста по-лесно в такива мачове, защото няма нужда от допълнителна мотивация да бъде давана на играчите. Винаги може по-добре, но в първия мач не беше лошо представянето ни. Очаквам да покажем това, на което сме способни утре вечер", заяви Дамбраускас.

Ето какво каза Дамбраускас след първия мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички