Кирил Десподов поясни как е вкарал майсторския гол от фал срещу Олимпиакос


Кирил Десподов поясни как е вкарал майсторския гол от фал срещу Олимпиакос
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6909 0

Героят за Лудогорец от първия мач срещу Олимпиакос Кирил Десподов говори пред журналисти след равенството срещу гръцкия гранд. "Орлите" бяха близо до победата чрез майсторски гол на Десподов от фал, но попадение в края на срещата ги лиши от успеха:

"Може би има съжаление в нас, но мисля, че 1:1 е добър резултат, шансовете си остават 50:50, така че всичко ще се реши в Разград във вторник", започна той.

"Това, което видяхме и предишния мач срещу Нефчи, те играха по същия начин. Чакаха си моментите, много добре играят в защита. Компакнет отбор са. Не ни пресираха високо, но в тяхната половина не ни оставяха много пространства. Успяхме да се измъкнем на базата на бързите футболисти, които имаме. Но, със сигурност не трябва да се подценява това, че не са ни пресирали и най-вероятно, че са ни подценили", допълни Десподов и след това разказа как е реализирал гола от пряк свободен удар:

"Позицията беше по-удобна, защото беше по-назад. Първият фал беше доста напред, а Олимпиакос имат високи играчи и е много трудно да прехвърлиш стената от тази позиция. Топката беше почти на линията на пеналта. Трябваше да я бия в него, да пробвам. Вторият фал беше на доста добра позиция, която се радвам, че успях да реализирам. Доста фалове изпуснах, доста греди ударих, радвам се, че в този момент дойде гола".

"Да не се хващаме за този пропуск. В 93-ата минута правя спринт и мисля, че изиграх по най-добрия начин ситуацията. Ако не бях шутирал веднага, аз видях с периферното зрение, че двама от защитниците на Олимпиакос тичат към вратата. Ако бях направил още едно докосване, те щяха да стигнат до вратата и тогава как щеше да влезе топката. Пробвах, бях под ъгъл, не се оправдавам. Всички изпускат, аз също съм изпускал доста пъти. Можеше да стане 2:1 за нас, но не съжалявам. Това е, опитал съм, не можах да я вкарам. Надявам се във вторник, ако имам такава ситуация, да влезе", обясни той пропуска си в края.

"Нека да оставим те да са фаворит във вторник. Нека нещата да са 50:50, но да клонят към тях. Нека те да са фаворит. Да, абсолютно, все едно мачът завършва 0:0. Все едно не сме вкарали гол на чужд терен. Така че шансовете са 50:50. Добър отбор са, много добър, голямо име, но Лудогорец също не е малко име. Излизаме, ще се надиграваме, ще направим всичко възможно, ще дадем всичко от себе си и ще разберем какво ще се случи във вторник", каза още футболистът на Лудогорец.

"Беше наистина много топло и се радвам, че всички сме живи и здрави и няма никакви контузии. Наистина беше много топло долу на терена. Не знам дали съм играл на по-топло време. Като малък, може би, но в последно време не. Освен това имаше и влага и климатът беше доста тежък", добави за финал Кирил Десподов.

В този материал можете да разберете защо Лудогорец бе задържан на гръцкото летище при пристигането си!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама
Избрано от Висша лига

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Руският олигарх Роман Абрамович продължава да бъде едно от най-обсъжданите имена във Великобритания. Собственикът...

Реклама
Най-четени новини

виж всички