Валдас Дамбраускас: Доволен съм от гола, ще има промени за мача с ЦСКА


Валдас Дамбраускас: Доволен съм от гола, ще има промени за мача с ЦСКА
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1473 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас коментира успеха на разградчани над Шахтьор Солигорск в първия кръг на Шампионска лига. Освен това той разкри детайли около предстоящия мач с ЦСКА за Суперкупата, както и говори за следващия съперник в Европа - словенския Мура.

„Ние трябва винаги да играем на ниво и да сме максимално концентрирани. Пресирахме добре и бяхме концентрирани, но на моменти се затруднявахме във финалния пас. Нямахме толкова положения, както в първия мач. Трябваше да сме търпеливи, да изчакаме своя шанс и сторихме точно това. Вкарахме гол след бърза атака, а после на практика сблъсъкът приключи“, каза Дамбраускас.

 „Дисциплината бе ключова за този двубой, защото в началото Каули бе изолиран и трябваше да намерим начин да го върнем в мача. В модерния футбол трябва да се взимат и такива решения, а голът ни бе показно за това. Доволен съм от попадението, което отбелязахме, както и от реакцията ни при загуба на топката. Позиционирането ни също бе на ниво, но във футбола е нужно непрестанно да се подобряваш, да се учиш и да се развиваш. Трябва да разбираш играта. Ще играем по-атакуващо в някои двубои, но във футбола е важно да умееш и да се защитаваш. Трябва да имаш план, днес не бяхме твърде дефанзивно настроени, просто показахме добър баланс, което е много важно в този етап от сезона. Тепърва ще навлизаме в оптимална форма“, допълни той.

„Имаме 3 дни до мача за Суперкупата с ЦСКА, както и дълга скамейка. Някои футболисти ще бъдат заменени, защото трябва да мислим за мачовете си в Шампионска лига.Вече сме разучили Мура, те са много добре групирани, особено в центъра на защитата си, но тепърва ще изграждаме плана си за сблъсъка с този съперник“, каза още литовският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички