Скучно, но успешно начало за Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига


Скучно, но успешно начало за Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига
Снимка: Lap.bg

9033 0

Българският шампион Лудогорец стартира успешно в квалификациите на Шампионска лига, след като отстрани беларуския Шахтьор (Солигорск) в първия квалификационен кръг. "Орлите" надвиха Шахтьор с минималното 0:1 в мач-реванш, изигран в Белград. Така с общ резултат 0:2 от двете срещи Лудогорец продължава към втория квалификационен кръг.

Мачът се изигра в Белград заради рестрикции на УЕФА към Беларус. Единственото попадение в срещата отбеляза Кирил Десподов в 71-вата минута. През останалото време от мача двата отбора не предложиха почти нищо интересно като игра. Следващият съперник на Лудогорец е словенският Мура.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В първите 20 минути от двубоя двата отбора не предложиха нищо зрелищно откъм игра. Липсваха голови положения пред някоя от двете врати. Шахтьор се опитваше да се добижи до противниковото наказателно поле, но без особен успех.

В 28-ата минута беларуският тим стигна до първата си чиста голова ситуация в мача. Нападателят на Шахтьор Дембо Дарбо проби през левия фланг и нахлу в наказателното поле на "орлите", където излезе сам срещу вратаря Кахлина. Стражът на Лудогорец обаче успя да спаси.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В самото начало на втората част Шахтьор упражни натиск към вратата на Лудогорец. Символичните домакини бяха много близо до това да вкарат попадение, но стражът Кахлина се справи. Символичните домакини продължиха да натискат своя съперник и в следващите минути, но без успех.

По-офанзивните действия на Шахтьор отвориха повече празни пространства отзад. От това се възползва Лудогорец, за да затвори мача. В 71-вата минута Каули Оливейра стигна до подаване по левия фланг и веднага пусна топката към останалия сам в наказателното поле Кирил Десподов. Крилото на Лудогорец завърши хладнокръвно за 0:1!

До края на мача Шахтьор сякаш се беше примирил със съдбата си и дори не опитваше да стигне до обрат. Вместо това тимът се прибра назад и доиграваше срещата.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Лудогорец спечели първата среща с Шахтьор (Солигорск) с 1:0 в Разград. Реваншът ще се изиграе в Белград заради рестрикции от страна на УЕФА към Беларус. След като от сезон 2021/22 правилото за гол на чужд терен в елиминационните мачове отпадна, българският шампион ще търси минимум равенство, за да си осигури продължаването в следващата фаза. При загуба с 1 гол, мачът ще влезе в продължения.

Ако Лудогорец отстрани Шахтьор, във втория кръг на турнира го очаква някой измежду Мура и Шкендия. Ако "зелените" отпаднат от беларусите, отборът на Валдас Дамбраускас отива във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите, където ще играе с победителя от двойката Фола Еш - Линкълн Ред Импс.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ  

Шахтьор Солигорск: Гутор – Шаученка, Филипенко, Сачивко, Антич – Кендиш /к/, Сзьоке, Ахмеди – Стасевич – Дарбо, Иванович

Лудогорец: Кахлина – Икоко, Вердон, Пластун, Недялков /к/ - Баджи, Гонсалвеш, Каули Оливейра – Десподов, Сотириу, Вандерсон

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички