Дамбраускас посочи голямата грешка, която Лудогорец няма да допусне в Шампионска лига


Дамбраускас посочи голямата грешка, която Лудогорец няма да допусне в Шампионска лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2012 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас даде пресконференция преди мача-реванш от квалификациите за Шампионкса лига. "Орлите" спечелиха първия двубой срещу Шахтьор Солигорск с минималното 1:0, а реваншът е в сряда, 13 юли. Дамбраускас подчерта, че отборът му няма да прави грешката да брани резултата от първата среща.

"Лудогорец си е Лудогорец. Не сме тук, за да защитаваме резултата. Искаме да контролираме топката, да отбележим още голове. Би било грешка да се дръпнем назад. Искаме да видим подобрението, на което се надяваме. Не съм мислил как би ни се отразило отмяната на правилото за гол на чужд терен. Хубавото е, че не трябва да променяме плана си, в зависимост от това дали сме домакини или гости. Важното е да спазваме нашите тактически указания и да гледаме нашата си игра.

1:0 е несигурен резултат, не ти дава много спокойствие. Най-важното за нас е да останем умни и спокойни, да не мислим за защита на резултата и да играем със самочувствие. Трябва да сме готови и за промяна в плана, но най-важното е крайният резултат. Готови сме за всякакви варианти, моята работа е да гледам голямата картина.

Във всеки един мач се опитваме да използваме динамичен подход в смяната на схемите. Ако гледате двубоя от висока камера, може да видите, че играем в 4-2-3-1, а в нападение системите постоянно се променят. Това отнема немалко време. Работата на треньорите е да направим план, за да се получи автоматизъм във футболистите. Не смятам, че това може да стане за два месеца, но работим постоянно" - заяви Дамбраускас.

Припомнете си и подробности как Лудогорец победи Шахтьор Солигорск в първия им мач от квалификациите за Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички