Лудогорец може да има нова среща със Стивън Джерард в Шампионска лига


Лудогорец може да има нова среща със Стивън Джерард в Шампионска лига
Снимка: Getty Images

9593 0

Шампионът на България Лудогорец е близо до това да осъществи голямата си цел за сезона - влизане в груповата фаза на най-големия европейски клубен турнир Шампионска лига. "Орлите" ще се изправят срещу гръцкия Олимпиакос в третия предварителен кръг на надпреварата, а ако победи, ще бъде на една победа от групите.

По-рано през деня в централата на УЕФА в Нион беше изтеглен жребият за последния квалификационен кръг за влизане в Шампионска лига. Жребият отреди и потенциалния съперник на Лудогорец в случай, че разградчани отстранят Олимпиакос. "Орлите" ще се изправят срещу победителя от срещата Малмьо - Глазгоу Рейнджърс.

Рейнджърс, който е 55-кратен шампион на Шотландия, е големият фаворит в двубой с Малмьо и най-вероятно ще отстрани шведския тим. Това означава, че Лудогорец има шанс за нова среща с легендата на Ливърпул и настоящ треньор на Рейнджърс - Стивън Джерард. 

Лудогорец се докосна до магията на английския полузащитник през есента на 2014 година, когато българският тим беше в една група с Ливърпул. И в двата мача за мърсисайдци игра техният капитан Стивън Джерард, който вкара гол от дузпа в 93-ата минута в първата среща на "Анфийлд" за трудна победа над Лудогорец с 2:1.

Втората среща - на Националния стадион "Васил Левски", завърши 2:2 след късен гол на Георги Терзиев. Сега Лудогорец отново може да се срещне с Джерард в Шампионска лига, но този път англичанинът е в ролята на мениджър. Преди това обаче и Лудогорец, и Рейнджърс трябва да спечелят мачовете си от третия квалификационен кръг в турнира.

*Малко по-късно бе изтеглен и жребият за последния квалификационен кръг преди групите на втория по сила турнир - Лига Европа! Ако "орлите" загубят от Олимпиакос, те ще се изправят срещу победителя от двойката Линкълн - Слован Братислава! Тези eвентуални мачове ще бъдат на 19 и 26 август, като Лудогорец ще бъде домакин в първата среща...

Какво казаха Ангел Петричев и Кирил Десподов преди срещата с Олимпиакос в Шампионска лига - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички