В Италия припомнят: Лудогорец става четвърти в Европа, ако пак стане шампион


В Италия припомнят: Лудогорец става четвърти в Европа, ако пак стане шампион
Снимка: БГНЕС / Колаж на Actualno.com

6703 0

Италианското спортно издание Sky направи любопитна класация, в която престижна позиция заема и родният Лудогорец със своите 11 поредни титли от родния шампионат.

Тя дойде по повод голямата вероятност в събота Байерн Мюнхен да капитулира в битката с Борусия Дортмунд за титлата от Бундеслигата. Освен сериозен удар по баварците, това би означавало, че серията на клуба от 10 последователни титли, която започна през 2013 г., ще приключи с голям крах пред огромния си съперник на местно ниво. 

Байерн и Лудогоерц - рамо до рамо

Класацията на италианското издание е съставена от 20 европейски клуба, които са били или още са в серия от поне 8 поредни титли от местния шампионат, колкото имаше Базел между 2010 и 2017 г. 

Баварците и Лудогорец са един до друг в класацията и са сред малкото отбори, които още имат възможност да увеличават броя на титлите си подред.

Така европейският колос има 10 поредни титли за 7-ма позиция, докато "орлите" и Динамо Загреб са с по 11 на 5-то място, но с условието, че за хърватския гранд всичко приключи през 2016 година. 

"Топ 3" в Европа

Лудогорец има всички предпоставки да се присъедини към отборите с 12 поредни титли, ако запази настоящето си класиране, и ще се изкачи еднолично на четвърто място. Трети са Розенборг и Бате Борисов с по 13 титли. 

Лидер еднолично пък е Сконто Рига със своите 14 титли между 1991 и 2004 г.

Вижте как ще се реши спорът за титлата от Бундеслигата между Борусия Дормунд и Байерн Мюнхен!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички