Триумфът на Лудогорец внася важно уточнение в разпределението на квотите за ЕКТ


Триумфът на Лудогорец внася важно уточнение в разпределението на квотите за ЕКТ
Снимка: БГНЕС

16427 0

Триумфът на Лудогорец в турнира за Купата на България над ЦСКА 1948 във финала с 3:1 ще внесе промяна около разпределението на европейските квоти от крайното класиране на Първа лига.

Така завършилият на трето място след изигравенето на последния двубой от шампионската група ще се класира директно за квалификациите в европейските клубни турнири.

Причината е, че "орлите" със сигурност ще участват в евротурнирите, тъй като ще завършат първи или втори и при това положение третата позиция ще получи директната квота за Лигата на конференциите, която се полага на носителя на Купата.

Кой печели от ситуацията

Четвъртата позиция пък вече ще даде възможност за излаз на международната сцена. Той минава през бараж със седмия в подреждането.

Към момента на трета позиция е загубилият днешния финал - ЦСКА 1948. "Червените" са с 61 точки, докато четвърти е Левски с 58. Черно море пък запазва шансове с петото си място и 54 точки в актива си.

Вижте след какъв скандал падна второто попадение между Лудогорец и ЦСКА 1948!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички