9 години по-късно: Лудогорец грабна Купата на България след успех над неубедителен ЦСКА 1948 (ВИДЕО)


9 години по-късно: Лудогорец грабна Купата на България след успех над неубедителен ЦСКА 1948  (ВИДЕО)
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

5557 0

Лудогорец е новият носител на Купата на България, след като победи ЦСКА 1948 с 1:3 на финала. Попаденията за разградчани отбелязаха Кайо Видал в 8' и 43', както и Тисера в 83'. Попадението за "червените" бе дело на Ивайло Чочев в 59'.

Това е първа първа купа от този турнир за разградчани от 2014 година, когато на финала победиха Ботев Пд с 1:0. Също така е общо трета в историята на клуба, като все още има шанс да направи и дубъл. В шампионата отборът на Ивайло Петев се бори с ЦСКА за шампионското първо място, като до момента има 1 точка преднина.

Лудогорец започна ударно двубоя, като наложи съкрушителна преса в началните минути. Това даде резултат и в 8‘ поведе чрез Кайо Видал, като преди това изпусна още няколко шанса. В 43‘ Видал вкара още едно попадение. През второто полувреме ЦСКА 1948 изглеждаше по-добре на терена и създаде опасности пред вратата на Слуга. Ивайло Чочев успя да върне едно попадение в 59‘, а в 67‘ гол на Елитон не бе зачетен заради засада. Освен това в първите минути след подновяването на играта „червените“ нацелиха и греда. 7 минути преди края на редовното време Тисера се разписа за 1:3.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец стартира с ужасяваща преса от самото начало на двубоя. Отборът на Ивайло Петев притисна "червените" от самото начало, които очевидно не бяха подготвени за толкова атакуващи действия от първата секунда. "Орлите" можеха да открият резултата след по-малко от минута игра. Десподов центрира от корнер, като Пластун засече и продължи към съотборник. Но и Тиаго, и Видал се разминаха и не играха с топката.

След продължилите неспирни атаки в 6' разградчани поискаха дузпа заради игра с ръка на Реян Даскалов, но сигнал не последва. Малко след това Елитон изчисти от голлинията удар с глава на Вердон. В 8' Лудогорец откри резултата. Десподов се справи с защитата на столичани и центрира в наказателното поле. Там Наумов не се намеси особено убедително, като изчисти към Видал. Той вкара на празната врата без никакво колебание за 0:1.

Натискът на разградчани продължи, а отборът на Тодор Янчев просто нямаше отговор за агресивната им игра. В 10' Десподов проби отдясно и подаде към Спас Делев, който стреля, но Наумов спаси. Освен това имаше и засада. 5 минути след това положение отново Десподов бе в центъра на вниманието, като подаде за проеден път към Делев. Той стреля, но защитата на "червените" се справи.

Мануел Шоу и Пластун също имаха не лоши възможности, но не достатъчно опасни. След първите 20 минути разградчани видимо намалиха темпото.В 33' дойде първата по-опасна ситуация за ЦСКА 1948, като Ивайло Чочев стреля от пряк свободен удар. Ударът бе право в стената, а при добавката Умарбаев бе много неточен.

В 35' Игор Тиаго стреля опасно, но Елитон блокира удара му. Минута след това Чочев отново стреля от разстояние, но доста неточен. В 43' Лудогорец вкара втори гол отново чрез Кайо Видал. Десподов пусна успореден пас, който по-скоро бе за Игор Тиаго. Той обаче не игра с топката, а тя стигна до Кайо Видал, който бе безупречен за 0:2.

Попадението обаче стана факт след любопитна ситуация.  Чочев имаше големи претенции към Драгомир Драганов, тъй като бе на мнение, че отборът му е спрял да играе, за да се помогне на Игор Тиаго.

След попадението Ивайло Чочев имаше сериозни претенции към Оливие Вердон и главния рефер за събитие по време на атаката на "орлите", тъй като Чочев призова съдията, че тимът му е спрял да играе, за да се окаже медицинска помощ на Игор Тиаго при атаката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И втората част започна с интересни положение.В 47' Русев подаде към влезлия в игра преди малко Марио Топузов. Той подаде към Алекс Колев, който стреля опасно, но Слуга изби в напречната греда. В следвщата атака Лудогорец стигна до трети гол. Кирил Десподов стреля от дъгата на наказателното поле, а Симеон Петров блокира. На аутлинията до топката стигна Кайо Видал, който подаде за Спас Делев, като нападателят се разписа с глава. Попадението бе отменено след преглеждане от ВАР заради засада на Видал при паса.

В 59' "червените"се върнаха в мача. Георги Русев направи пробив отляво и пусна подаване към наказателното поле към Ивайло Чочев. Там нападателят не сгреши и намали за 1:2.

Определено през втората част ЦСКА 1948 се представяше по-добре. В 67' дори стигнаха до втори гол. Русев центрира от фал, а Елитон бе най-съобразителен в наказателното поле, където засече с глава за 2:2. Попадението обаче бе отменено заради засада, а ВАР потвърди решението.

В 78' Игор Тиаго стреля с глава, но топката мина покрай вратата. 9 минути преди края Насименто се възползва от страхотен извеждащ пас и нанесе диагонален удар към левия ъгъл. Наумов се намеси, но Тисера се възполва от отбитата топка и на празна врата се разписа. Първо голът не бе зачетен, но след намесата на ВАР стана ясно, че не е имало засада.

3 минути преди края Алекс Колев можеше да вкара много красиво попадение от дъгата на наказателното поле, но ударът му мина малко над вратата. Драгомир Драганов даде дълго продължение от 10 минути, в което обаче не се стигна до нови попадения.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЦСКА 1948:  29. Даниел Наумов 22. Реян Даскалов 87. Симеон Петров 14. Хелитон Тито Дос Сантос 16. Сидклей Перейра 18. Ивайло Чочев 2.8 Емил Ценов 39. Парвиз Умарбаев 10 Георги Русев 99. Радослав Кирилов 9. Александър Колев

Лудогорец:  12. Симон Слуга 9. Игор Тиаго 11. Кирил Десподов 16. Аслак Фон Витри 23. Мануел Луис да Силва Кафумана 24. Оливие Вердон 30. Педро Нареси Мачадо 32. Игор Пластун 37. Бернард Текпетей 77. Кайо Видал 90. Спас Делев

ПРЕДИ ФИНАЛА

Главен рефер на финала ще бъде Драгомир Драганов. През настоящия сезон двата отбора играха два пъти в Първа лига, като не успяха да излъчат победител и завършиха наравно. Само няколко дни след финала - на 28 май, ЦСКА 1948 приема отново Лудогорец в двубой от плейофите. Там разградчани нямат право на грешка, тъй като водят ожесточена битка с ЦСКА за първото място. 

И Ивайло Петев, и Тодор Янчев имат своите кадрови проблеми заради контузии. Лудогорец няма да може да разчита на Рик Джонатан, Дини Алмейда, Антон Недялков и Дени Групер. Очаква се наставникът на разградчани да направи някои ротации на база поредицата от важни мачове, които шампионите имат. Тодор Янчев също има проблеми. Евгений Сердюк, Джонатан и Райън Бидунга са трайно контузени и няма да могат да играят.

В момента разградчани са лидери в класирането и ако станат шампиони, и в същото време спечели Купата, то ще прехвърли една от евроквотите, която преминава през бараж със седмия, за четвъртата позиция. Същото ще се случи и ако ЦСКА 1948 спечели Купата, и в крайното класиране завърши на трето място, където се намира в момента.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички