Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас: В Шампионска лига трябва да играем умно


Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас: В Шампионска лига трябва да играем умно
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

1008 0

Шампионът на България Лудогорец отлетя днес за първия си летен лагер в Австрия, където ще се подготвя за сезон 2021/22. Старши треньорът на отбора Валдас Дамбраускас заяви, че селекцията не е приключила и ще се търси подсилване на още 1-2 позиции:

"Селекцията не спира, дори когато трансферният прозорец е затворен. Имаме добър отбор, но искаме да се подсилим с още няколко нови играчи. Не искам да говоря за специфични позиции, сега повече търсим универсални играчи, които могат да свършат работа на повече постове. Със сигурност искаме да се подсилим на още 1-2 позиции".

"Футболистите се чувстват добре, значително по-свежи са. Естествено има влияние от миналия сезон, но такова ще има и в следващите години. Трябва да го отчетем при подготовката. Естествено всеки иска още няколко дни почивка, но ние сме професионалисти. Следващата седмицата ще разберем съперника за Шампионската лига, а на 6 юли е първият ни мач. Поставени сме в първи и втори кръг и можем да срещнем по-лек съперник, въпреки че в тази фаза на сезона трудно може да се каже кой е силен и кой е слаб. В по-късните кръгове силите са по-изравнени, затова трябва да бъдем добре подготвени и да играем умно", коментира още Дамбраускас.

"Имаме програма и всеки футболист, който беше ангажиран с националните отбори, ще получи още 5-6 дни почивка. Африканците идват на 20-и. Всеки знае кога трябва да бъде при нас. По принцип и днес е почивен ден заради пътуването, но когато пристигнем в Австрия, ще направим кратка сесия", поясни треньорът на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички