Дамбраускас сравни Лудогорец с Барселона и Манчестър Юнайтед в един ключов аспект


Дамбраускас сравни Лудогорец с Барселона и Манчестър Юнайтед в един ключов аспект
Снимка: Vladimir Stoyanov/ LAP.bg

1058 0

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас се изказа изключително ласкаво за своя отбор и дори сравни организацията в отбора с тази в европейските грандове Барселона и Манчестър Юнайтед. Той даде интервю пред хърватското издание "Sportske novost".

"Целта в България бе изпълнена – страхотно нещо е за всеки играч, треньор и всички в клуба, когато станеш шампион. Когато получих покана от Лудогорец и след като знаех, че клубът ще се бори за титлата, не можех да кажа – не.

Лудогорец за мен е най-големият клуб, в който съм работил. Повярвайте ми, почти съм сигурен, че организацията на моя клуб е на нивото на Барселона, Манчестър Юнайтед… Може да ви се струва прекалено, но наистина всичко е фантастично. В Балканския регион Лудогорец вероятно е на върха или е близо до него, когато става въпрос за всичко, и организация, инфраструктура, управление. Наистина е прекрасно да работя тук" - започна специалистът.

"Ако е в Хърватия, Лудогорец ще се бие с Динамо Загреб за титлата. Но има и други силни отбори – ЦСКА, Локо Пловдив, Берое. Това са страхотни тимове, които не са толкова известни в Хърватия, но наистина играят добър футбол. Тук 80% от съставите играят по-дефанзивно и с трима в защита. Сякаш всяка седмица играя срещу Славен Белупо. В Хърватия се вярва повече на младите, докато в България се залага на по-възрастни играчи. Мисля, че интересът към клубния футбол в България е по-голям, отколкото в Хърватия. Клубовете имат повече фенове, по някакъв начин се усеща по-голяма подкрепа. В Хърватия някои клубове имат много малък брой фенове" - продължи Дамбраускас.

За завършек наставникът на "орлите" подчерта, че има договор за още две години с клуба. Освен това Дамбраускас отказа да даде категоричен отговор дали в клуба ще бъдат привлечени хърватски футболисти и допълни, че клубът гледа играчи от "целия Балкански регион, а и не само".

Междувременно играч на Лудогорец получи повиквателна за Европейското първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички