Дамбраускас: Спечелихме своето сребро, сега се борим за златото


Дамбраускас: Спечелихме своето сребро, сега се борим за златото
Снимка: Lap.bg

1687 0

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели очакванията си от предстоящия мач срещу Малмьо в квалификациите на Шампионска лига. Той разкри, че всичките му играчи са на разположение за двубоя и че няма контузени или играчи с оплаквания. Литовецът посочи и че поради факта, че тимът не е имал мач през уикенда, футболистите му са си починали физически и психически.

"Трябва да има точно обратното на напрежение. Ние сме спечелили своето сребро, така че се борим за златото. Рисковете са големи и ние го осъзнаваме, провалът винаги е опция, но страхът никога не трябва да бъде. Това ще чуят и играчите в съблекалнята. Очакваме тактическа битка. Отборите стават все по-умни, така че на това ниво тактиката е толкова важна, че може да е решаваща. Аз познавам отбора и треньора и очаквам много добра тактика. Знам колко добре организирани могат да бъдат, видя се и на мача с Рейнджърс. До последната минута играха уверено, дори когато губеха в резултата и бяха с човек по-малко. Смея да твърдя, че отборът е изключително подготвен и не е случайност, че е тук", коментира треньорът на пресконференция преди двубоя.

"Да, ние сме български отбор, но аз не смятам, че ние играем български футбол. Имаме доста международни играчи, които придават различен привкус към показаното на терена. Искаме да напишем собствената си история. Не виждам смисъл да се вглеждаме в миналото. Утре имаме важен мач, уверени сме, растем, имаме потенциал, който вероятно дори няма да успеем да разкрием напълно, така че сме готови. Имаме доста вълнуващо предизвикателство пред себе си".

"Имам 6-7 много добри атакуващи играчи. За мен е предизвикателство да подредя отбора така, че да ги използвам по най-добрия начин. Мисля, че съм привилегирован да имам подобна дълбочина на състава. Утре ще ни липсва Кирил Десподов, но мисля, че вече знаем как да заместим даден играч, след като ни липсваше и Текпетей във втория мач с Олимпиакос и се справихме по много добър начин", каза още Дамбраускас. А ето играчите на кой от двата тима са по-скъпи. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички