Съдия №1 на Албания ще ръководи Нордселанд - Лудогорец


Съдия №1 на Албания ще ръководи Нордселанд - Лудогорец
Снимка: ludogorets.com

927 0

Албанският съдия Юджин Джая ще ръководи втората среща на Лудогорец в група "Н" на Лига на конференциите срещу датския Нордселанд. Двубоят на 10-хилядния стадион "Right to Dream Park" е в четвъртък и започва в 22:00 часа българско време.

Помощници на Джая, който в момента е съдия №1 на Албания, ще бъдат сънародниците му Рейди Авдо и Дояндо Мифтари. Четвърти рефер е Елдориян Хамити. За системата за видеоповторения обаче ще отговарят испанци. ВАР-съдия е Карлос дел Серо Гранде, а асистент-ВАР Сантяго Хайме Латре. Делегат на УЕФА ще бъде Фивос Константинидис (Кипър), а съдийски наблюдател – Ласин Исаксен от Фарьорските острови.

Джая има скорошна връзка с българския футбол, тъй като ръководи втората среща в турнира Лига на Конференциите между ФКСБ и ЦСКА 1948. Румънците спечелиха мача с 3:2. Отделно от това албанецът е ръководил и няколко мача на български юношески национални отбори в Европейски квалификации.

33-годишният Джая има сериозен опит в Европа, въпреки младата си възраст. Във визитката му стоят срещи от Младежката Шампионска лига, както и от плейофните кръгове в Шампионска лига за мъже и в Лига Европа.

През миналата година арбитърът ръководи мача от Европейското първенство за юноши до 17 години Франция – България (4:0) в Израел. През 2022-а година е избран за съдия номер 1 в албанския футбол. А ето каква е програмата на Лудогорец до мача с Нордселанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички