"Сложен да слугува": Не е само Левски - друг също се оплака от Георги Гинчев срещу Лудогорец (ВИДЕО)


"Сложен да слугува": Не е само Левски - друг също се оплака от Георги Гинчев срещу Лудогорец (ВИДЕО)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

8277 0

В Левски продължават да говорят за загубения сблъсък срещу шампиона Лудогорец, но основната тема не е видяното от футболисти, а отсъденото от главния рефер на двубоя. Както е повече от добре известно, това бе Георги Гинчев.

Недоволството на Левски срещу Георги Гинчев

"Подигравка с най-големия клуб и вярната му публика. Възмутени и огорчени сме от престъпното съдийство на Георги Гинчев. Недопустимо е за най-големите мачове в родния футбол да бъдат назначавани соъдии, които нямат необходимите съдийски качества, ниво и опит за такива двубои. Същите дори нямат статута на международни съдии" - бяха само част от думите от Левски след поражението.

От клуба дори поискаха за дербитата в първенството да бъдат канени чуждестранни рефери. Това е официална позиция от "сините", публикувана на сайта на клуба. А не мнението на привърженици или футболисти.

Справка показва, че Левски не е единственият клуб, който е бесен на Георги Гинчев през тази година. В Черно море и старши треньорът Илиан Илиев също бяха вън от кожите си след един мач, ръководен от арбитъра. Той също бе срещу Лудогорец.

Защо и Черно море бе бесен на Гинчев... срещу Лудогорец

Става въпрос за сблъсъка от 12 март тази година, състоял се на "Хювефарма Арена" в Разград. Тогава "орлите" побеждават с 3:2 Черно море, въпреки че "моряците" водят четвърт час преди края. Васил Панайотов пък бива изгонен (репортаж с ВИДЕО от срещата можете да видите по-долу в материала).

Тогава Илиан Илиев бе много критичен в коментара си след двубоя. Той не спести думи за съдията, а освен това посочи, че второто полувреме е олицетворявало целия български футбол. Ето точните му думи:

"Съжалявам много, защото футболистите дадоха максимума. Вложиха се максимлано. Второто полувреме е олицетворение на българския футбол. Пълна излагация от съдията. Целият български футбол в едно полувреме. През второто полувреме не ни свириха три фала до 15-ата минута. В много ситуации ни липсваше късметът.

Няма какво да коментирам такива момчета като главния съдия. Те са сложени да слугуват. Всичко отиде през второто полувреме. Знаеше се, че ако Лудогорец не спечели, а ЦСКА победи, отива на голяма разлика. За футбол няма какво да говорим" - сподели Илиан Илиев.

На следващия ден наставникът говори и пред клубния сайт. Той съобщи, че ще сезират БФС и Съдийската комисия, настоявайки Гинчев повече да не свири техни двубои. Илиев дори каза, че такива съдии изобщо не трябва да има в българския футбол.

"Приготвяме видео със спорните моменти и ще ги изпратим до съдийската комисия. Малко примери, имаше фаул срещу Виктор Попов, а той показа жълт картон на нашия играч, след избиване на топката от Мазир Сула, той показа несъществуващ картон и на Сула, а при втория жълт картон на Васко Панайотов говорих с доста съдии, и според тях това не е директна атака към вратата и няма основания да се вдигне жълт картон на Панайотов, който за него беше втори. Второто полувреме не ни беше позволено да играем, но всичко ще го има в жалбата.

Ние ще настояваме със сигурност пред БФС и Съдийската комисия такива съдии да няма в професионалния ни футбол и изобщо в българския футбол, защото накърняват имиджа на БФС и Съдийската комисия" - каза тогава Илиев за клубния сайт. А ето какви бяха последните атаки на фенове на Левски срещу Георги Гинчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички