Страх от Фенербахче? 5-те най-велики постижения на Лудогорец в Европа - всички с Георги Дерменджиев


Страх от Фенербахче? 5-те най-велики постижения на Лудогорец в Европа - всички с Георги Дерменджиев
Снимка: Getty Images

2863 0

Българският шампион Лудогорец предприе рисков ход със смяната на своя старши треньор Ивайло Петев. Тя идва малко след последната пауза за националните отбори и току преди най-тежкия поне на хартия дуел от групите в Лигата на конференциите.

"Орлите" гостуват на турския гранд Фенербахче, който е в чудовищна форма. Евентуална загуба обаче ще усложни много ситуацията им след тежкия погром от Нордселанд с 1:7. Защо обаче разградчани могат да са обнадеждени със заместника на Петев - Георги Дерменджиев?

Георги Дерменджиев току преди Фенербахче: Защо не е лоша идея

Въпреки че става въпрос за много различни състави и изпълнители, то "орлите" постигат най-големите си успехи в Европа именно с Дерменджиев начело. Ще ви представим петте най-значими такива. А всички те бяха възможни чрез друг от най-паметните моменти в историята на клуба. Онези изяви на Козмин Моци като вратар срещу Стяуа и успеха в плейофа, за да могат изобщо да влязат в групите в Шампионска лига.

Ливърпул срещу Лудогорец

"Орлите" са попадали два пъти в групите на Шампионска лига. А още при първия им престой се натресоха на един от най-успелите клубове там - Ливърпул. Разградчани изиграха повече от достойни срещи, отбелязаха общо три попадения във вратата на английския колос, като записаха поражение (1:2 на "Анфийлд") и равенство (в София).

Реал Мадрид срещу Лудогорец

И ако английският гранд не бе достатъчен, какво да кажем за краля на турнира - Реал Мадрид? На Националния стадион "Васил Левски" разградчани поведоха с 1:0 чрез Марселиньо. В крайна сметка бяха обърнати и допуснаха поражение с 1:2 в мач, в който мадридчани получиха две дузпи - една от които спасени от Владислав Стоянов... срещу Кристиано Роналдо. Срещата в Мадрид бе загубена с 0:4.

Първа победа на български отбор в групите на Шампионска лига

Лудогорец се превърна и в първия български отбор, който записва победа в този формат на Шампионска лига. И в двете си участия в груповата фаза те бяха с Базел. Още при третия си мач от групите те победиха с 1:0 след онзи гол отдалеч на Йордан Минев в добавеното време. В останалите срещи с швейцарците имаха загуба и две равенства.

ПСЖ срещу Лудогорец

Звездният богаташки отбор на ПСЖ бе друго от изпитанията пред "орлите" - този път през сезон 2016/17 - две години по-късно. Лудогорец отново вкара общо три гола срещу опонент от подобен ранг, като дори съумя да измъкне точка на "Парк де Пренс" със зрелищно равенство 2:2. В София загуби с 1:3, въпреки че поведе с 1:0 чрез Натанаел.

Арсенал срещу Лудогорец

Въпреки че това е единственият гранд, срещу който Лудогорец не успя да спечели точка, то представянето на родния шампион отново бе повече от достойно. Поне в двубоя в София, тъй като този в Англия бе погромно загубен с 0:6.

Двата отбора сътвориха същинско зрелище в България, след като след само четвърт час игра "орлите" водеха с 2:0. Гранит Джака, Оливие Жиру и Месут Йозил с онзи епичен гол оформиха пълния обрат и лишиха Лудогорец от нещо повече.

Настоящата ситуация за Дерменджиев в Лудогорец

Както обаче отбелязахме в началото на материала - различни състави, различни изпълнители. Освен това Дерменджиев идва и в момент, в който Лудогорец е в своеобразна криза. А от другата страна е Фенербахче, който е в чудовищно силна форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички