Стивън Джерард: Страхът и паниката ни изядоха реванша с Малмьо


Стивън Джерард: Страхът и паниката ни изядоха реванша с Малмьо
Снимка: Getty Images/Guliver

1168 0

Легендата на Ливърпул Стивън Джерард смята, че Глазгоу Рейнджърс е бил афектиран от страх и паника, след като не успя да преодолее Малмьо в реванша от третия предварителен кръг на Шампионска лига. Изоставайки с 1:2 след първия мач след два бързи гола от шведите в началото на втората част, Алфредо Морелос възстанови паритета в общия резултат в 18-та минута, когато засече центриране на Райън Кент.

Нещата се развиваха по вкуса на домакините, когато полузащитникът на Малмьо Бонке Иносент бе изгонен за втори жълт картон преди почивката. Въпреки това, два страхотни гола от нападателя на шведския тим Антонио Чолак в началото на второто полувреме дадоха преднина на тима от 4:2 в общия резултат – до края Рейнджърс не успя да отвърне и записа трета последователна загуба във всички турнири.

„Опитахме да ги държим в напрежение, след като изостанахме с 1:2. Трябва да опиташ различни неща, настава един страх и паника. Започнахме да изпращаме топки с надеждата да се случи нещо в наказателното им поле вместо да останем спокойни и да продължим да играем нашата игра. Реалността е, че сме загубили три от четирите си срещи и това не е достатъчно добре за Рейнджърс.

Напълно наясно сме с това. Сега трябва да се съберем и да се прегрупираме. Най-разочароващото нещо е, че загубихме второто полувреме с 0:2 срещу десет човека. Дефанзивно след почивката бяхме слаби. Няма начин, по който да извиним това. Трябва да сме по-добри в тези ситуации“, започна бившият футболист на Ливърпул за Premier Sports.

„Платихме си за две подавания от странични хвърляния. В дефанзивен план просто не бяхме достатъчно добри. Когато играеш срещу отбори на това ниво и не защитаваш ситуации от подновяването на играта, тогава си плащаш и ние го направихме.

Обикаляхме наказателното им поле, когато трябваше да бъдем по-остри с нашите пасове. Действителността е, че на това ниво не можеш да допуснеш два гола в първия мач и два във втория, защото иначе правиш нещата много трудни за себе си“, завърши той.

Така съперник на българския шампион Лудогорец за влизане в групите на Шампионска лига ще бъде шведският Малмьо. Какво каза треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас за последната стъпка, която трябва да направи неговия отбор - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички