Кирил Десподов и Юрген Матей попаднаха в идеалния отбор на Балканските шампионати (СНИМКА)


Кирил Десподов и Юрген Матей попаднаха в идеалния отбор на Балканските шампионати (СНИМКА)
Снимка: LAP.bg / колаж: SportLive

1857 0

Двама играчи от българската Първа лига получиха голямо признание за играта си от началото на сезон 2021/22 и попаднаха в "Идеалния отбор" на Балканските шампионати!

Единият от тях е родният национал и футболист на Лудогорец - Кирил Десподов. Той е изиграл общо 22 мача във всички турнири и в тях се е разписал шест пъти, а има и шест асистенции на сметката си.

Вторият е защитникът на ЦСКА Юрген Матей, който преди броени дни отбеляза страхотно попадение в Първа лига, с което се превърна в сериозен кандидат за Гол на сезона. Нидерландецът натрупа 24 мача в първенството, Купата на страната и Лигата на конференциите, като в тях отбеляза 3 гола и веднъж асистира на свой съотборник.

Класацията е направена от турски футболни анализатори за платформата "Comparisonator". Чрез компютърни изчисления са избрани играчи от първенствата на Словения, Босна и Херцеговина, Сърбия, Румъния, България, Турция и Гърция и са подредени в система на игра 4-2-3-1!

Юрген Матей е поставен като централен защитник редом до Александър Драгович от Цървена звезда, а Кирил Десподов е на позицията ляво кило. 

*Интересно е да се отбележи, че Греъм Кери от "армейците" е класиран на 3-о място сред най-добрите халфове, но това не е достатъчно, за да намери място сред титулярите в този Идеален отбор на Балканите!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички