След 4:1 над Лудогорец: Треньорът на Аякс похвали сериозно "орлите" и ги сравни с нидерландците


След 4:1 над Лудогорец: Треньорът на Аякс похвали сериозно "орлите" и ги сравни с нидерландците
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

3021 0

Старши треньорът на Аякс Морис Щайн говори след успеха с 4:1 над Лудогорец. Очаквано, той бе щастлив от резултата, който почти със сигурност изпраща неговия отбор към групите на Лига Европа.

Въпреки това Щайн на няколко пъти похвали българския тим. Нещо повече - той сподели, че начинът, по който играе Лудогорец, изглежда като нидерландската школа. Щайн открои и бързите нападатели на "орлите", както и високо изнесената им преса.

"От началото знаехме, че Лудогорец е добър отбор. Видяхме ги срещу Астана. Начинът, по който играят, изглежда малко като нидерландската школа. 4-3-3. Това ни бях първите мачове в турнира. Имахме доста шансове. Реализирахме първите си три положения.

Имат много бързи и добри нападатели. Пресират високо. Имахме възможност да отнемем високо топката при първото попадение, нещо, което говорихме с играчите. Искаме да изиграем добър мач, както днес. Уважаваме Лудогорец. Играхме срещу отбор 12-кратен шампион, при това в поредни години. Бил е много пъти в Шампионската лига. Можем да дадем добър мач на феновете" - сподели той.

Освен това призна, че голямата звезда на тима Мохамед Кудус по всяка вероятност е изиграл последния си мач за отбора.

"Той е един от най-добрите ни играчи. Вкарва попадения, дава асистенции. Много е силен. Може да играе на много различни позиции. Страхотен характер. Ще е голяма загуба. Мисля, че ще напусне клуба. Близо е сделката. Може би (бел. ред. е изиграл последния си мач за Аякс).

Въпреки добрите думи на Щайн - треньорът на Лудогорец Ивайло Петев се предаде преди реванша с Аякс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички