"Те се измориха, трябва да вярваме в себе си": Ас на Лудогорец с надежда след 1:4 от Аякс


"Те се измориха, трябва да вярваме в себе си": Ас на Лудогорец с надежда след 1:4 от Аякс
Снимка: Lap.bg/Ivan Ivanov

2595 0

Лудогорец допусна тежко поражение с 1:4 от европейския гранд Аякс. Така шансовете на "орлите" да попаднат в груповата фаза на Лига Европа драстично намаляха. Още повече, че предстои реванш в Амстердам.

Въпреки това централният защитник на разградчани Оливие Вердон сподели, че отборът трябва да вярва. Той отбеляза като неприятен фактор, че съперникът е отбелязал много бързи три попадения. Самият Вердон реализира единственото попадение за своя тим от дузпа.

"Знаехме, че Аякс е много голям отбор, но и вярвахме в себе си. Срещу такива отбори нямаше време за адаптация в мача. Вкараха много бързо три гола. Не играхме добре, но след това на полувремето се опитахме да променим някои неща. Играхме по-добре през втората част, задържахме повече топката.

Не мисля, че сме изпитвали прекалено голям респект. Уважаваме ги, те са голям отбор, но ни трябваше време да се адаптираме. Срещу такъв опонент трябва да се защитаващ 111%. Не трябва да мислим негативно. Имаме още един мач срещу тях през следващата седмица, вече ги познаваме по-добре, но преди това имаме мач през уикенда. Нямаше какво да губим след почивката. Говорихме на полувремето, придобихме повече увереност, имахме повече кураж, държахме топката повече, те се измориха и имахме повече свободни пространства.

Знаем, че ще бъде много трудно след три гола пасив, но трябва да вярваме в себе си. Трябва да анализираме, но дори и да е трудно, трябва да вярваме в себе си" - сподели Вердон пред "Диема спорт".

Вижте повече за това как с висше футболно майсторство Аякс скъса мрежата на Лудогорец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички