Ще се случи и срещу Левски: Психологическата "игра" на Лудогорец с противниците им в Първа лига


Ще се случи и срещу Левски: Психологическата "игра" на Лудогорец с противниците им в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на ЦСКА/ Оф. сайт на Левски

2801 0

Днес - трети април, Лудогорец посреща Левски в горещ сблъсък от първенството. Във футболните среди се понесе слух, че вместо Диниш Алмейда, който бе титуляр в предишния кръг срещу Локо (Пд), срещу "сините" ще започне Ноа Сонко Сундберг.

Това би могло да се обясни с факта, че португалецът все още не е напълно готов да играе постоянно, след като отсъства около година заради тежка контузия. Но би могло да е тълкува и като специфичен способ на разградския клуб, с който той въздейства психологически на противниците си.

Доминик Янков

За какво става дума? За това, че в Лудогорец много често пускат като титуляри срещу бившия им тим играчите, които са взели от съперника си в конкретния мач от Първа лига. Защото той не само познава противника им добре, ами и оказва психологическо въздействие, излизайки срещу бившия си тим.

В 9 случая това се случва 6 пъти

Досега през сезона "орлите" са играли 9 пъти срещу отбори, чийто бивш играч фигурира в състава им - Ботев (Враца), ЦСКА, Ботев (Пд), Локо (Пд) и Левски. Играчите са Диниш Алмейда, Ноа Сонко Сундберг, Тодор Неделев и Спас Делев. Ивайло Чочев не се брои, тъй като шампионите имат споразумение с ЦСКА 1948 той да не играе срещу тях.

Срещу Ботев (Враца)

В началото на сезона разградчани пуснаха Доминик Янков титуляр срещу Ботев (Враца), за който българинът бе играл под наем. Нито в мача преди този, нито в последвалия го халфът беше титуляр. Лудогорец печели с 5:0, а във втория мач срещу врачани Янков не игра, но резултатът беше същият.

Спас Делев Кирил Десподов

Срещу ЦСКА

През август 2023 г. Лудогорец посрещна ЦСКА, а Кирил Десподов беше титуляр срещу бившия си тим. Друг играл при "червените" от състава на разградчани - Спас Делев, беше резерва, но влезе в 66'."Зелените" биха с 3:0.  Любопитно е да се отбележи, че в мачовете преди и след този с ЦСКА Десподов беше резерва.

През декември Лудогорец отиде на "Армията" вече без Десподов, но все още с Делев в състава. Футболистът от село Ключ влезе в добавеното време, вкара и реши мача срещу бившия си тим.

Против Ботев (Пд)

През септември 2023-та разградчани играха с Ботев (Пд), но Тодор Неделев остана резерва при равенството 2:2. В месеца преди това бившата звезда на "канарчетата" беше отсъствал заради вирус. През март тази година обаче срещу Ботев Тошко беше титуляр (2:0). Той стартира и в мача преди този, но в последвалия го не игра заради нова контузия.

Тодор Неделев

Мачовете с Локо (Пд)

Септември срещу Локо (Пд) Диниш Алмейда не игра, защото още беше контузен. Но в двубоя през пролетта не само, че бе титуляр, но и с гола си в края донесе победата на разградчани - 2:1. Все пак португалецът беше титуляр и в мача преди този срещу "смърфовете".

Срещу Левски есента - има съвпадение

Сега предстои втори мач с Левски и Сундберг по всяка вероятност ще излезе срещу бившия си тим. Той бе титуляр и в октомврийския мач между двата тима, в който "орлите" победиха с 1:0. Гамбиецът беше в стартовия състав на Лудогорец и в мача преди този с Левски, и в този след него. Но в двубоя преди сегашното домакинство срещу "сините" Ноа бе резерва. А ето в какво Левски е №1, а Лудогорец - на една от последните позиции. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички