В сянка при Мъри, но при Костов заблестя: 20-годишният Марин Петков е с най-голям опит срещу Лудогорец


В сянка при Мъри, но при Костов заблестя: 20-годишният Марин Петков е с най-голям опит срещу Лудогорец
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2684 0

Двубоите между Левски и Лудогорец винаги предизвикват голям интерес, като доста често двата отбора изиграват и най-вълнуващите мачове за сезона. Въпреки че "сините" имат плачевна статистика в Разград, то атакуващият стил на игра почти винаги е бил водеща за тях. Особено в последните няколко години.

Левски разполага с много по-млад състав от този на Лудогорец

В сряда (02.04) предстои нов сблъсък на "Хюферма Арена", като безспорно "сините" ще имат много тежка задача. Отборът на Николай Костов е доста по-неопитен в сравнение със съперника си, както и много по-млад. 23,2 години е средната възраст на столичани, докато на разградчани е 27,9 години. 

Още: "Поставиха ми ултиматум - имам проблем с ръководството, а не с Левски - това е моят клуб"

Най-опитният е син юноша

Доказателство за това е и кои са най-опитните в състава на Левски - на база мачове в Първа лига. Ако се броят единствено мачовете, които са с тима от "Герена", то този с най-много двубои в елита е юношата Марин Петков - 87 срещи. В общата класация на най-опитните в състава е втори, като пред него е лятното попълнение - Карлос Охене, който обаче натрупа 110 двубоя с Берое, ЦСКА 1948, Царско село и Хебър, откъдето бе взет. Топ 3 запълва Асен Чандъров с 86 мача с няколко тима от родния елит.

Други двама юноши, които се превърнаха във важна част за Левски - Пламен Андреев и Патрик-Габриел Галчев имат още за догонване до Марин. Двамата имат съответно 53 и 52 мача.

Марин Петков е играл най-много пъти в елита срещу Лудогорец

Марин Петков с най-много мачове срещу Лудогорец

Още: Отказал 5-цифрена заплата от пряк конкурент на Левски - плаща си, за да играе?

Слагайки акцента отново върху атакуващия играч е любопитно да се отбележи, че именно срещу Лудогорец има много мачове от отборите в Първа лига. Той се е изправял срещу тях общо 13 пъти, като има 2 победи, 2 загуби и 2 равенства. Пламен Андреев също има най-много двубои срещу разградчани - 10, отново само с 2 победи, 2 равенства и 6 загуби.

Марин Петков е сред играчите, които се представят доста солидно през този сезон и неслучайно бе избран за Играч на месец февруари в Първа лига. В последния двубой оформи крайното 2:0 срещу Славия, като от началото на кампанията е играл в 23 двубоя, вкарал е 6 гола и е дал 3 асистенции. В 62% от мачовете е започвал като титуляр и е изиграл 1 424 минути.

След мача с "белите" Петков бе скромен и заяви, че все още не е лидер, но изглежда, че има всички предпоставки да стане такъв. "Нашият отбор има доста лидери, не мисля, че аз съм един от тях. Давам всичко от себе си и се надявам добрите ми представяния да продължат и всичко да е наред. Надявам се в сряда срещу Лудогорец да изглеждаме по-добре".

Заблестя под ръководството на Николай Костов

Марин Петков заяви, че не е лидер, но е сред най-опитните състава

Николай Костов разчита много на него, като в едва 3 шампионатни двубоя не е взел участие. Със сигурност Марин Петков ще задмине цифрите си, които имаше при бившия наставник Станимир Стоилов. През сезон 2020/21 младежкият национал игра в 20 мача в Първа лига, записвайки 930 минути. През кампанията 22/23 Петков има 24 мача с 4 гола.

Още: Емил Ангелов: Победа за Левски в Разград ще завърже интригата за титлата

Трябва да се отбележи, че по времето на Мъри в тима водещи звезди бяха Уелтън и Роналдо, които бяха почти неизменни титуляри. След тяхната продажба Костов започна да залага на родния състезател, като взетият през зимата Фабио Лима поне за момента е негова резерва, а в момента е и контузен, което го вади за мача с разградчани.

Още: Георги Дерменджиев прави промяна за Левски, ще спира "сините" с бивш техен играч

Левски е готов да продаде Рикардиньо, един отбор не спира да го следи и готви оферта

Левски започва преговори с четирима, оценени на над 4,5 млн. евро

Лудогорец vs Левски: Отборът с минимално срещу този с максимално доверие в своите кадри

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички