Същински хаос: Икона на българския футбол открито заяви, че съдиите подкрепят Лудогорец


Същински хаос: Икона на българския футбол открито заяви, че съдиите подкрепят Лудогорец
Снимка: БГНЕС

32237 0

Една от големите икони на българския футбол през миналия век Христо Бонев изрази любопитно мнение в интервю. Почетният президент на Локомотив Пловдив директно заяви, че съдиите в България подкрепят шампиона и хегемон у нас Лудогорец.

Повод за думите му стана ситуацията в края на двубоя между "орлите" и "смърфовете", при която разградчани стигнаха до успеха. Той разви потенциално напълно идентично положение, но в обратна посока, като разказа за пълен хаос, който ще настъпи от арбитрите и "куп вдигнати флагове". Освен това сподели, че според него са изтрити записите от ВАР.

"Искам да се спра специално и за ситуацията с победния гол на Лудогорец. За мен лично, ако съдиите имаха поне малко чувство за отговорност трябваше да отсъдят засада, тъй като топката беше насочена към двама футболисти, които бяха в нашето наказателно поле и не се знаеше кой ще играе с нея.

Още: Георги Дерменджиев прави промяна за Левски, ще спира "сините" с бивш техен играч

Има ли съдийска подкрепа за Лудогорец у нас?

Представете си това нещо да се беше случило пред другата врата, същата ситуация, но в наказателното поле на Лудогорец. Ако беше за Локо Пловдив, първо страничният съдия, ако имаше два флага, щеше да вдигне и двата. Другият страничен, от далечната страна, също щеше да вдигне байряка без да знае. Четвъртият съдия щеше да тича към централния, за да му каже, че има засада. Не знам само каква щеше да бъде реакцията на дежурния от Футболняи съюз. Дори си мисля, че ВАР са изтрили ситуацията…" - заяви Зума пред "Тема спорт".

Все пак той признава, че няма съмнения, че Лудогорец е най-добрият отбор у нас в последните над 10 години. Христо Бонев отбеляза, че "орлите" нямат нужда от тази подкрепа.

"Локомотив Пловдив игра срещу най-добрият отбор в България от 10-11 години насам и това е безспорно. Кой каквото иска да казва, те са най-силният тим у нас. Техните собственици полагат много грижи за базата, отбора, футболистите, които се привличат… Въобще за всичко има екип, който изпълнява нарежданията. Факт е, че при тях играе най-добрият чужденец у нас – Бърнард Текпетей. Искам да поздравя и Томаш, и футболистите за представянето им в този мач. Ние знаем проблемите, които съпътстват нашия отбор.

Още: Лудогорец vs Левски: Отборът с минимално срещу този с максимално доверие в своите кадри

Христо Бонев обвини съдиите, че подкрепят на Лудогорец

Въпреки това благодарение на успешната схема, в която Томаш подредите футболистите, дадохме сериозен отбор на Лудогорец. Стана здрав двубой. Мисля, че играчите и треньорите се отблагодариха подобаващо на почти пълните трибуни, дори и недовършени. Локосе държа мъжки и се бори. Лудогорец нямат нужда от такова нещо (бел. ред. от съдийската подкрепа)" - завърши Бонев. Именно определеният за най-добър играч у нас от него Бърнард Текпетей се обърна нецензурно към Локомотив Пловдив след победата (ВИДЕО).

Левски и Костов страдат срещу Лудогорец, но "сините" са далеч от топ 3 от най-удобните за Георги Дерменджиев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички