Шимунджа: Не е лесно да контролираш мача срещу кандидат-шампион на Италия


Шимунджа: Не е лесно да контролираш мача срещу кандидат-шампион на Италия
Снимка: ludogorets.com

1614 0

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа показа самочувствие след успеха над Рома в стартовия мач от груповата фаза на Лига Европа. Разградчани надделяха с 2:1 над носителя на купата от Лига на конференциите 2022.

"Причината за победата срещу Рома е, че бяхме конкурентни в мача. Те също имаха своите шансове, но смятам, че ние контролирахме двубоя, което не е лесно срещу отбор, който има амбиция да е шампион на Италия", започна той след успеха.

"Трудно е да сравняваме българския шампионат и Лига Европа. В България почти винаги сме фаворити, докато тук не е така. Спечелихме важни три точки, но един мач не е целият сезон.

Винаги имаме план за мача, но в хода на срещата много неща се случват. Имахме смелост и увереност. Не искахме само да се защитаваме, а да наложим нашия стил на игра", допълни Шимунджа.

Той коментира и победното попадение в мача, което бе дело на бразилеца Нонато. То беше и дебютно за него със зеления екип. "Точно заради това взехме Нонато. Много съм щастлив, не само защото отбеляза гол, а защото имахме нужда от футболист с такива качества", поясни словенецът. А ето какви бяха думите на разочарования Жозе Моуриньо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички