Шеметният старт на Пирин не притесни изобщо Лудогорец в Благоевград


Шеметният старт на Пирин не притесни изобщо Лудогорец в Благоевград
Снимка: Lap.bg

3941 0

Лудогорец се озова в изоставаща позиция за пръв път през сезона в Първа лига, след като новакът Пирин рано-рано откри резултата с гол на Брахими, но въпреки това шампионите не оставиха съмнение за далеч по-високата си класа, като почти на ходом "орлите" биха "орлетата" с 3:1 в Благоевград. 

В 3' с изумителен гол Брахими даде повод на Пирин да мечтае за нещо повече в мача, но още в 15' Жосуе Са реализира за 1:1 след центриране от корнер на Десподов. 

Равенството се запази до 53', когато Алекс Сантана избухна с един от най-красивите голове тази година. Той си освободи позиция на около 23 метра от голлинията и с мощен удар в горния ляв ъгъл препарира Петров и даде така важния аванс на своя тим. 

В 65' пък след преглед на ситуация в наказателното поле на Пирин с VAR, съдията прецени, че има игра с ръка на Стилиян Николов, а Сотириу реализира за крайното 3:1. 

Така шампионите продължават с прекрасния си старт и в 4 мача имат 4 победи и зашеметяващата голова разлика 14:2. Лудогорец е единственият отбор, реализирал над 10 гола досега в шампионата, въпреки че "орлите" имат 2 мача по-малко от повечето отбори в Ефбет лига. 

Лидер засега остава Славия с 13 точки (1 повече от Лудогорец), но и два мача повече от шампиона. Пирин е на 12-о място с 3 точки. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с много ранен гол, но не и за абсолютния фаворит в срещата. В 3; Брахими проби сам през центъра и от над 20 метра прати истински снаряд, който нямаше как да бъде отразен от Кахлина - 1:0 за домакините от Благоевград. 

Шампионите отговориха подобаващо и веднага натиснаха своя опонент в собствената му половина. В 8' Сантана бе близо до изравнителен гол, но плътният му удар от дистанция мина с малко над вратата на Пирин. 

В 15' обаче равенството все пак бе възстановено, след като при центриране от корнер на Десподов Жосуе са се ориентира най-добре в наказателното поле и с глава реализира за 1:1. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ 

Фантастичният гол, който Брахими отбеляза през първата част, беше почти повторен, но във вратата на Петър Петров. В 55' Алекс Сантана със солова акция проби през центъра, Дяков реши да остане на дистанция от него и халфът с топовен изстрел от 20 метра в горния ляв ъгъл направи стражът на домакините абсолютно безпомощен - 1:2 и пълен обрат за шампионите. 

В 64' гостите можеха да решат всичко, след като Чибота остана един срещу един с вратаря след грешка на отбраната, но от скоростта нападателят скъси прекалено ъгъла за стрелба и беше неточен. Повторението обаче показа, че Стилиян Николов е играл с ръка, което прати топката далеч от Чибота, и след справка с ВАР, беше отсъдена дузпа. 

Сотириу застана зад топката и беше точен - 1:3 за Лудогорец и мачът изглеждаше решен. 

СЪСТАВИ:

Пирин: 99 Петър Петров 38 Александър Дюлгеров 71 Антон Карачанаков 25 Гурам Гощелиани 31 Красимир Станоев 7 Мохамед Брахими 8 Орлин Старокин 3 Петър Занев 18 Светослав Дяков 29 Станислав Костов 14 Стилиян Николов

Лудогорец: 71 Кристиан Кахлина 3 Антон Недялков 4 Неусиано Гусмао 7 Алекс Сантана 8 Жоаким Араужо 11 Кирил Десподов 19 Пиерос Сотириу 30 Игор Пластун 32 Жосуе Са 37 Бернард Текпетей 64 Доминик Янков

ПРЕДИ МАЧА

Сериозният проблем за „орлетата” ще бъде липсата на привърженици по време на тяхното домакинство срещу шампиона. Причината за това е наказанието на Станислав Манолев, който бе глобен за расистки обиди срещу Амос Юга от ЦСКА, а освен солената глоба за опитния бранител, то и неговият отбор пострада от неговите действия. Пирин тръгна лошо след завръщането си в Първа лига, регистрирайки три загуби, но в последния си мач срази ЦСКА 1948.

Освен Манолев, Уорън Фийни няма да може да разчита и на Николай Бодуров и Венци Бенгюзов, които са аут за срещата с разградчани.

При Лудогорец настроението е минорно, след като шампионът не успя да се класира за груповата фаза на Шампионската лига през седмица, макар да победи Малмьо у дома с 2:1 и така „орлите” ще играят в групите на Лига Европа. Валдас Дамбраускас и момчетата му обаче ще искат да затвърдят добрия старт в родния шампионат, като тимът е с три победи дотук и ще искат да продължат по график.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички